BioShock is een naam die de meeste gamers maar al te goed kennen, met veel zorg en aandacht werden we getrakteerd op drie games die ons een prachtige reis liet maken diep onder water of hoog in de lucht. Het eerste en laatste deel werd ontwikkeld door Irrational Games, Ken Levine was het meesterbrein achter deze verhalende pareltjes. Het was dan ook een verdrietig moment toen Levine aankondigde dat Irrational Games de deuren ging sluiten begin 2014.

Waarom en hoe de studio haar deuren sloot is nog altijd niet helemaal duidelijk. Er gingen geruchten over te weinig opbrengsten en een te lange ontwikkeltijd of een ontevreden Ken Levine die het gewoon niet zo meer zag zitten. Hoe dan ook werd gedacht dat toen de ontwikkelaar sloot, daarmee ook BioShock werd begraven. Tot nu toe dan.

Take Two heeft namelijk tegenover GameSpot een subtiele hint gegeven over een eventuele opvolger. De franchise is namelijk in handen van de uitgever en die heeft aangegeven dat BioShock een ‘permanente franchise is en wanneer de tijd rijp is er een aankondiging zal volgen’.

Daarnaast is het Twitter account van Irrational Games nog steeds actief en op het nieuwsbericht van GameSpot volgde de onderstaande tweet. Of dit betekent dat de ontwikkelaar weer gaat heropenen of dat Ken Levine misschien op een andere manier terugkeert is niet duidelijk, in elk geval staat de deur naar een nieuwe BioShock op een kiertje. Of we kunnen uiteraard een hele nieuwe game gaan zien binnenkort. We houden je op de hoogte!