http://playsense.nl/images/file/img_56576da9b65ef.jpg

De PS4 is een hit, met een verkoopaantal dat hoger ligt dan in de tijden van de PS2 kunnen we wel spreken van een enorm succes. Het jaar 2015 heeft hier ook enorm aan bijgedragen, ter geheugensteun; de PS4 is nu in totaal wereldwijd meer dan 30 miljoen keer verkocht in slechts twee jaar tijd. In 2015 wist de PS4 tot aan 22 november maar liefst 11.7 miljoen keer te verkopen.

Dat zijn bizarre verkoopcijfers voor gaming consoles anno 2015 en het ligt ook nog eens ver boven de Nintendo Wii U en Microsoft’s Xbox One. Microsoft houdt zelf de kaken nog altijd stevig op elkaar, maar de schattingen zijn dat men nu zo’n 15.6 miljoen Xbox One consoles wereldwijd heeft verkocht. De Xbox One is ongeveer net zolang op de markt als de PS4, behalve in Nederland en België en nog wat andere Europese landen. Hier kwam de console bijna een jaar later uit, na de lancering in de Verenigde Staten.

Met de hoeveelheid verkopen van de PS4 in 2015 is er een stijging van 15% ten opzichte van het voorgaande jaar. Alhoewel de PS4 sneller verkoopt dan de PS2 destijds, is het nog maar de vraag of men ooit die lifetime PS2-sales weet te matchen. De PS2 blijft immers de best verkochte console aller tijden.