Topper van 2016: The Tomorrow Children – Op de Gamescom in 2014 kondigde Sony samen met Q-Games de titel The Tomorrow Children aan, een game die direct aan Minecraft deed denken, maar toch wat uniek oogde door de bijzonder abstracte wereld. Een aparte game was in de maak, zoveel was vrij snel duidelijk en na de onthulling kregen we de kans om nader kennis te maken met de game. Sterker nog, inmiddels hebben we The Tomorrow Children al gespeeld en kunnen we zeggen dat dit een game is die voor lang niet iedereen geschikt is, maar wel een select publiek ogenschijnlijk ontzettend zal kunnen vermaken.

The Tomorrow Children – De mensheid is zo goed als ten dode opgeschreven en om toch enigszins leven te behouden, is het aanwenden van klonen nodig. Dat is wat er gebeurt in The Tomorrow Children en jij neemt de rol aan van een kloon. Jouw doel vervolgens? Zorgen dat je een stad opbouwt en ziet te overleven, zodat de mensheid niet per definitie is afgeschreven. Een stad bouwen doe je echter niet zomaar en daarom zul je met meerdere klonen aan de slag gaan met het bouwen. Maar het bouwen is niet zomaar even gepiept. Nee, hiervoor heb je namelijk grondstoffen nodig en die… jawel, mag je zelf gaan verzamelen.

Dat verzamelen is wat de game enigszins aan Minecraft doet denken, want rondom de stad zul je allerlei figuren vinden die vol met waardevolle grondstoffen zitten. Aan jou de taak om deze grondstoffen te delven en zo je stad groter te maken, wat ruimte biedt voor meer spelers en als resultaat zal de bouw nog sneller gaan. Met een doel van 50 tot 100 man zal het een gezellige bedoening worden, maar blijf altijd alert voor gevaar.

Om het van enige spanning te voorzien zal het geregeld voorkomen dat je stad wordt aangevallen door monsters. Deze dien je natuurlijk te verslaan en als je succesvol bent, kun je hier vervolgens nog meer grondstoffen uit halen. Dat is in een notendop The Tomorrow Children en de kans is aannemelijk dat je er nog steeds niet veel van begrijpt. Maar maak je geen zorgen; onderaan dit artikel vind je links naar meerdere previews die dieper op de game in gaan en je de juiste toelichting geven op wat The Tomorrow Children precies is. Dat de game uniek ofwel apart genoemd mag worden, dat staat in ieder geval buiten kijf.

Waarom gaat dit een topper worden? The Tomorrow Children doet zich vooral van anderen onderscheiden door de visuele stijl en kwaliteit. De game ziet er op elk moment bijzonder uit en dat samen met de ogenschijnlijk simpele gameplay maakt het tot een mysterieuze titel. Het delven van grondstoffen zal lang niet altijd even interessant zijn, maar de combinatie met het gevaar dat dreigt en een competitief element in de bouw met andere steden maakt het ineens een stuk interessanter. Zoals al gezegd, het is geen game voor het grote publiek, maar dat neemt niet weg dat Q-Games hier bezig is met iets nieuws en unieks, en dat moet altijd toegejuicht worden. Dit kan wel eens een flinke verrassing worden.

Meer over The Tomorrow Children:
Schrijf je in voor de gesloten beta van The Tomorrow Children
Gespeeld – The Tomorrow Children
In actie gezien – The Tomorrow Children