Topper van 2016: Tekken 7 – De laatste Tekken voor een PlayStation console dateert alweer van een flinke poos geleden. In 2013 kwam namelijk de free-to-play titel ‘Tekken Revolution’ uit, maar een echte opvolger in de franchise is nog veel langer geleden. Tekken 6 stamt namelijk alweer uit 2009 en dus is het de hoogste tijd voor Tekken 7. Tekken is al 20 jaar een ijzersterke franchise, die in 1995 zijn debuut maakte op de originele PlayStation.

Tekken 7 – Met Tekken 7 zal Bandai Namco proberen een game te maken die meer het grote publiek aan moet spreken. Dit doet Capcom momenteel ook met bijvoorbeeld Street Fighter V, maar we hopen wel dat men de hardcore spelers niet vergeet en dus dat de game niet te casual wordt. Tekken heeft in principe al een redelijk makkelijke learning curve en al heb je nog nooit een Tekken game gespeeld, na een paar potjes begin je het toch wel onder de knie te krijgen. Dit is ook meteen de reden waarom het altijd zo leuk was om tegen vrienden te spelen. De game was namelijk makkelijk op te pakken, wat de kans groot maakte dat je vrienden ook vrij snel een aardig potje konden knokken.

In Tekken 7 zien we vooral een aantal opvallende personagekeuzes. Zo zit Akuma uit Street Fighter in de game. En dit is best bijzonder, helemaal als je bedenkt dat er ooit eens een ‘Tekken X Street Fighter’ aangekondigd is, gevolgd door akelige stilte en geen informatie over de game. Het enige wat ons destijds keer op keer verteld werd, is dat de game ‘nog in ontwikkeling is’. Maar dat is natuurlijk wat lastig te geloven als je helemaal geen nieuwe informatie krijgt, maar het toevoegen van Akuma aan Tekken geeft ons dan toch nog wat hoop.

Verder zal er in deze Tekken ook een nieuw Arabisch personage zitten, genaamd Shaheen. Men doet ook een knipoog naar cosplay met het personage ‘Lucky Chloe‘. Over het plot van Tekken 7 weten we nog niet heel erg veel, behalve dat de game het laatste hoofdstuk zal zijn in de Mishima Clan saga. Er zal in de game aandacht worden besteed aan waarom Heihachi zijn kleinzoon Jin probeert te vermoorden. Ook de origine van het ‘Duivel’-gen wordt ontrafeld, evenals de reden waarom Heihachi zijn zoon Kazuya ooit van een berg heeft afgegooid.

Waarom gaat dit een topper worden? Iedereen die opgegroeid is met de eerste PlayStation en ook PlayStation 2, heeft wellicht wel een keer een Tekken game gehad of gespeeld. Het was in die tijd dé fightinggame die je moest hebben en ook veel met je vrienden speelde. Sterker nog, Tekken was vaak de reden dat je meerdere controllers had (samen met FIFA uiteraard). De game zal nu meer over-the-top zijn; zo worden KO’s nu in slowmotion in beeld gebracht en zijn er nog meer (en nieuwe) hit-effecten. Grafisch gezien hoeven we ons ook geen zorgen te maken; de game ziet er nu al fantastisch uit en zal straks in glorieus 1080p met 60 frames per seconde op je scherm verschijnen. Wij kijken in ieder geval enorm uit naar Tekken 7, ondanks dat het wat langer duurt dan normaal, maar hopelijk wordt het wachten beloond.

Meer over Tekken 7:
Bekijk hier twaalf nieuwe in-game screenshots van Tekken 7
Ontmoet drie nieuwe personages uit Tekken 7 in deze nieuwe trailer
Tekken 7 komt naar de PlayStation 4 en ontvangt aankondigingstrailer
Tekken 7 Fated Retribution update aangekondigd met nieuwe personages