Topper van 2016: Homefront: The Revolution – Jaren geleden verscheen de first person shooter Homefront. De game werd toen met gemixte gevoelens ontvangen en iedereen was het er wel over eens dat er meer in had gezeten. Het vervolg, Homefront: The Revolution, is al een tijd in ontwikkeling en heeft in de loop der tijd een andere ontwikkelaar gekregen. Ook kreeg de game, niet geheel verrassend, met uitstel te maken. In 2016 moet de shooter dan toch echt verschijnen. In dit artikel blikken we alvast vooruit.

Homefront: The Revolution – Net als zijn voorganger speelt Homefront: The Revolution zich af in de Verenigde Staten, in Philadelphia om precies te zijn. Het verhaal begint twee jaar na de gebeurtenissen uit het origineel. De invasie van de Greater Korean Republic (een staat die voort is gekomen uit de samenvoeging van Noord- en Zuid-Korea) is dan al vier jaar aan de gang. Sommige Amerikaanse staten zijn weer in veilige handen, maar de GKR is sterker dan ooit. Vooral in Philadelphia is dat te merken. Niemand is veilig, want de meeste districten zijn in Koreaanse handen. Als speler moet jij met een groep soldaten de rust weer laten terugkeren en de Koreanen verslaan.

Waar Homefront: The Revolution waarschijnlijk wel het meeste in is veranderd ten opzichte van de eerste Homefront, is het feit dat deze game zich in een volledig open wereld afspeelt. Dit betekent dus dat jij, samen met je medesoldaten, de stad vrij kan verkennen. Deze is opgedeeld in verschillende districten en het verkennen van de stad is een zeer belangrijk onderdeel van de gameplay. Om je missie te laten slagen, moet je namelijk gebouwen doorzoeken om zo aan onderdelen te komen. Met deze onderdelen kan je wapens maken en deze ook nog verder aanpassen. Om echt succes te hebben, wordt goed speurwerk dus beloond.

Toch is en blijft Homefront: The Revolution een echte first person shooter. Dit betekent dus dat je het grootste deel van de tijd aan vuurgevechten tegen de Koreanen deelneemt. Ook dit vervolg vindt in de nabije toekomst plaats, wat betekent dat je ook gebruik kan maken van drones en andere technische snufjes. Verder is het ook mogelijk om nieuwe soldaten te rekruteren en een echte safehouse op te bouwen. Bovendien bevat de game nog een coöp-modus, dus ook degenen die graag met vrienden de strijd aan gaan, hebben iets om naar uit te kijken.

Waarom gaat dit een topper worden?
Ondanks dat het origineel verre van perfect was en de ontwikkeling van dit vervolg vrij stroef is gegaan, hebben wij er nog altijd vertrouwen in dat Homefront: The Revolution een goede game gaat worden. De game borduurt verder op het verhaal van het origineel en dat was juist één van de sterkere punten van die game. Bovendien zijn wij ontzettend benieuwd naar wat voor invloed de open-wereld nu echt gaat hebben op de game, want als dit goed uitgewerkt wordt is dat één van de dingen waarin de game zich echt kan onderscheiden van andere militaire shooter van tegenwoordig. Daarnaast werd uit de beelden duidelijk dat het met de sfeer in de game wel goed zit. Kortom, Homefront: The Revolution kan best wel eens een hele toffe shooter gaan worden.

Meer over Homefront: The Revolution:
Gespeeld: Homefront: The Revolution
Homefront: The Revolution trailer
Homefront: The Revolution aankondigingstrailer en features