De pro-gamers onder ons kennen ongetwijfeld Major League Gaming wel dat beter bekend staat als MLG. Met name rondom de eerdere Call of Duty games werd het platform veel gebruikt voor competities en was het een enorm succes. Deze dagen is dat echter wel wat anders, want het lijkt erop dat MLG zo goed als failliet is.

Er wordt gemeld dat ‘zo goed als’ alle aandelen van het online competitie platform zijn verkocht aan Activision Blizzard voor een som van 46 miljoen dollar. Op 21 december werd er overlegd om alle bezittingen (assets) te verkopen aan Activision Blizzard. Opmerkelijk is wel dat dit zonder overleg met de aandeelhouders werd gedaan. Mocht je dus toevallig aandelen hebben in MLG, dan is de kans groot dat je er niet veel aan zult hebben.

Alleen dit afgelopen jaar al had MLG een schuld van 6 miljoen dollar en daarbij zijn de eerder opgelopen schulden niet bijgeteld. De grote kans bestaat dat de 46 miljoen dus besteed zal worden om de schulden af te lossen. Tot slot zal de voormalige CEO, Sundance DiGiovanni, van MLG vervangen worden door co-founder Greg Chrisholm.