Op de CES 2016, een technologie beurs die plaatsvindt in Las Vegas, staat deze week onder andere PlayStation VR ter discussie. Hoe ziet Sony dit apparaat succesvol te maken? Sony topman Kaz Hirai heeft hier inmiddels al het een en ander over losgelaten tegenover de pers.

Zo is hij louter positief gestemd, inmiddels zijn er ruim 200 ontwikkelaars die zich hebben aangesloten bij het PlayStation VR games segment. Momenteel zijn er meer dan 100 games in ontwikkeling voor het apparaat en met een userbase van 35,9 miljoen (PS4’s) denkt Hirai dat het apparaat, mits het kwaliteit aflevert, een groot succes kan worden.

“I think the fact that we have more than 200 developers signed up to the PlayStation VR programme who are working on probably about 100 or more titles is a testament to the kind of support we’re getting from the content creation community, so I think that it’ll be a great product – it’s coming out later this year,”

De PlayStation VR is ook niet een apparaat wat door Sony enkel aan de PlayStation 4 wordt gelinkt, ook kijken ze naar de mogelijkheden in samenwerking met Sony Pictures Entertainment. Net zoals games worden die nu op een plat scherm aangeboden, maar ook daar willen ze misschien VR gaan implementeren.

Uiteindelijk vindt Hirai dat de PlayStation VR er vooral is om de ervaring van de gamers nog intenser en verfrissender te maken. Het apparaat moet later dit jaar verschijnen.