http://www.psx-sense.nl/images/file/img_522ca2d1f1472.jpg

Veel mensen gebruiken hun PlayStation 4 niet alleen voor het gamen, de tweede meest gebruikte toepassing is namelijk Netflix. Dat is ook niet zo gek, want de Netflix-applicatie op de PlayStation 4 werkt ontzettend goed en is stabieler dan die van menig Smart TV. De PlayStation 4 heeft al sinds de lancering een goedwerkende Netflix-applicatie, een logische keuze, aangezien de app al enorm populair was op de PS3.

Voor de Netflix-kijkers onder ons is er dan ook goed nieuws, Netflix heeft namelijk laten weten ruim 600 uur aan originele content te verspreiden in 2016. In 2015 was dit 450 uur, een flinke verhoging dus. Dit alles zal bestaan uit 30 nieuwe series, acht films, 35 kids-series, negen stand-up specials en enkele documentaires.

Verder meldt Netflix nu bijna 75 miljoen abonnees te hebben, wat betekent dat er in 2015 bijna 17 miljoen bij zijn gekomen. Hiermee laat Netflix zien hoe belangrijk Internet TV is geworden, kabel is dan ook alleen nog interessant voor sport, commerciële programma’s en talkshows.

Van de 75 miljoen zijn er ongeveer 45 miljoen Amerikaanse gebruikers, de rest is internationaal.

“Our quarter‐end 74.76 million members put us at over 17 million net additions for the year, showing how much the world is embracing Internet TV,” the pair stated.