De PlayStation 4 is ongekend succesvol, iets waar iedereen inmiddels wel van op de hoogte is. Met meer dan 36 miljoen verkochte units wereldwijd is dit tot op heden de snelst verkopende console van Sony, de PS4 ligt momenteel immers voor op de PS2.

Wat ook een bekend feit is, is dat de console het vele malen beter doet dan de Xbox One en al helemaal de Nintendo Wii U. We horen echter veelal wereldwijde cijfers, maar hoe zit het dan met de wat meer lokale markten.

In Duitsland gaat de PS4 zo hard, dat de console daar momenteel op 2.8 miljoen verkochte exemplaren staat. Dat op zichzelf is erg indrukwekkend, maar als je gaat kijken naar de concurrentie, dan is het zo goed als fenomenaal te noemen.

De Nintendo Wii U staat in Duitsland momenteel op 690.000 verkochte units en de Xbox One sukkelt er een beetje achteraan met 600.000 units. Daarmee heeft de PS4 dus een indrukwekkende voorsprong van maar liefst 2.2 miljoen consoles.

Dan is er nog Frankrijk. De PS4 is daar inmiddels 1.860.000 keer verkocht daar waar de Xbox One momenteel op 588.000 verkochte exemplaren staat. De Wii U staat daar onderaan het lijstje met een schamele 468.000 verkopen. Opvallend detail in Frankrijk is ook dat de PlayStation 4 een stijging van 20% in verkopen zag in 2015 ten opzichte van 2014. Voor de Xbox One was de stijging slechts 3%.

Je zou kunnen stellen dat de enorme verschillen te wijten zijn aan de latere release van de Xbox One in Europa. In het geval van Frankrijk en Duitsland verscheen de console echter op hetzelfde moment als in Noord-Amerika, een jaar eerder dus dan in de Benelux.