http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56aa29a7327ad.jpg

Dying Light: The Following zal als eerste game gebruik gaan maken van de 7e CPU-core van de PlayStation 4, die onlangs door Sony is vrijgegeven in de nieuwste SDK. The Following is de grote uitbreiding voor Dying Light en die heeft hiermee dus een primeur te pakken.

Dying Light’s ontwikkelaar Techland meldt dat de game van origine geoptimaliseerd was om te werken op 6 cores. Het openen van de 7e CPU-core gaf hun echter reden om de game te compileren met de nieuwste SDK van Sony en gebruik te maken van de extra core. Het geeft hun een goede reserve aan extra processing power, aldus de ontwikkelaar.

Het komt er in principe op neer dat ze een helpend handje hebben bij het afhandelen van intensieve situaties. Het is niet zo dat de extra power een vereiste is, aangezien de game hier van origine niet voor gebouwd is. Wel is het fijn om het te kunnen gebruiken, zo liet de ontwikkelaar weten.

De downloadbare content uitbreiding lanceert volgende maand voor de PS4, Xbox One en PC.

“Dying Light was made and optimized to work on 6 cores since that’s what was available when we made the game. So the opening up of the 7th core CPUs on both platforms simply gave us a good reserve of processing power,” zei Tymon van Techland. “It essentially gave us a helping hand in dealing with more processor intensive situations, but given when Dying Light was developed, it simply means we use the additional CPU power as a nice to have and not something we need have to rely on.”