De beta van The Division is sinds gisteren speelbaar op de Xbox One en vanmiddag volgt de PS4 en PC beta. Daarmee kan een grote groep mensen voor het eerst intensief met de game aan de slag, al is het maar voor korte duur. Nadien moeten we immers de release van 8 maart afwachten.

We krijgen dan natuurlijk een mooie game voorgeschoteld, maar dat is slechts het begin. Uiteraard krijgt The Division ook downloadbare content na de release en Ubisoft heeft nu alle DLC plannen uit de doeken gedaan.

Als eerste zal de game op regelmatige basis updates krijgen. Men wil de ervaring fris houden, wat ze onder andere met gratis updates, nieuwe features en functionaliteiten gaan doen. Deze gratis updates bevatten onder andere een nieuwe modus, waar groep georiënteerde uitdagingen bij zullen zitten met het oog op coöperatieve gameplay.

Tot zover klinkt het alvast erg goed. Daar blijft het natuurlijk niet bij, want ook krijgt de game een Season Pass. Hiermee krijg je toegang tot drie uitbreidingen die het komende jaar zullen verschijnen en tevens levert het nog wat extra’s op. Deze uitbreidingen zullen overigens ook los te verkrijgen zijn.

  • Uitbreiding I: Underground – Deze uitbreiding opent een nieuw gebied dat onder New York is gesitueerd. Je zult dit nieuwe gebied kunnen verkennen in coöp met maximaal drie vrienden.
  • Uitbreiding II: Survival – In deze uitbreiding zullen spelers zo lang mogelijk moeten zien te overleven in een zeer vijandig gebied wat voor een flinke uitdaging kan zorgen.
  • Uitbreiding III: Last Stand – Details over deze uitbreiding worden later bekendgemaakt.

Zoals al aangegeven zullen bezitters van een Season Pass toegang krijgen tot de drie zojuist genoemde uitbreidingen. Ook krijgen ze nog een aantal extra’s en dat zijn zoal een exclusieve afgezaagde shotgun, een uniek pistool, een complete set van exclusieve outfits en wapen skins en speciale maandelijkse in-game extra’s. Hieronder vallen exclusieve content drops en speciale evenementen.