IO Interactive en Square Enix hebben vandaag het nodige bekendgemaakt omtrent Hitman, de game die in episodes vanaf 11 maart verkrijgbaar zal zijn. Laten we beginnen met het bovenstaande, dat is namelijk een gloednieuwe trailer die zeker even het bekijken waard is.

In deze trailer staat namelijk het thema ‘World of assassination’ centraal en dat slaat op de alsmaar gegroeide wereld van Agent 47 in de afgelopen 15 jaar. Dit zal op 11 maart aangevuld worden met een game die erg leunt op een online component. Daarbij is de episodische opzet gericht op het vertellen van individuele verhalen alsook een langer overkoepelend verhaal gedurende het seizoen.

Hierin zullen natuurlijk de nodige bekende personages voorkomen, denk aan Agent 47, Diana Burnwood, de ICA alsook een compleet nieuwe cast. De structuur van de game is zo gebouwd dat het aanvoelt als een TV-serie die zich qua verhaal langzaamaan ontvouwt over meerdere seizoenen. Dit staat letterlijk zo vermeld in de berichtgeving waarmee er dus een bevestiging is gegeven op meer episodische Hitman games.

Voordat de game uitkomt zal er eerst nog een beta gehouden worden, zoals al bekend, en die start op 12 februari. Om toegang tot de beta te verkrijgen dien je een pre-order te plaatsen voor de game waarbij het niet uitmaakt voor welke versie je van de titel kiest. Een pre-order levert je niet alleen een betaky op, ook krijg je het ‘Blood Money Requiem Pack’, zoals hieronder afgebeeld.

Als laatste, de game krijgt ook nog exclusieve contracten op de PlayStation 4, ‘The Sarajevo Six’. The Sarajevo Six zijn zes bonus contracten die een eigen gesloten verhaal vertellen rondom leden van een paramilitaire unit met de naam ‘CICADA’. Agent 47 zal de wereld over reizen om zijn doelen te achtervolgen, welke zich bevinden op elke locatie in de game.

Het eerste contract onder deze zes zal direct bij de release beschikbaar zijn. Dit contract heet ‘The Director’ en hierin is je doel ene Scott Sarno. Hij is de directeur van Europese operaties voor de CICADA. Met ruim 30 jaar ervaring is hij gelinkt aan wat shady operaties in Europa en het Midden-Oosten dat ver terug gaat naar de jaren tachtig. Met veel ervaring en een goed oog voor gevaar zal deze persoon een flinke uitdaging zijn.

Tot zover de laatste nieuwsupdate omtrent Hitman. Op 12 februari kan je aan de gang met de beta, mits je een pre-order hebt geplaatst en op 11 maart kan je met de eerste episode aan de slag.