http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56b3327d0ced8.jpg

In de PlayStation Store is er een nieuwe betaalmogelijkheid toegevoegd, namelijk die van paysafecard. Deze betaalmogelijkheid bestaat al langer bij webshops, casino-websites, online poker services alsook sommige MMO-games op de PC. Het principe is simpel, je pint of betaalt in contanten een bepaald bedrag bij een benzinestation, tabakszaak of andere soortgelijke winkel. Vervolgens krijg je een bonnetje overhandigd met daarop een nummer en een pincode die je kunt besteden bij partijen die paysafecard accepteren.

Door deze betaalmethode toe te voegen aan de PlayStation Store is het niet langer noodzakelijk om bijvoorbeeld speciaal naar de winkel te gaan voor een tegoedbon voor de PlayStation Store, maar kun je ook bij de lokale benzinepomp terecht. Ideaal voor mensen zonder creditcard of PayPal alsook voor mensen die iDeal niet fijn vinden werken.

De toevoeging van paysafecard kan wellicht een beetje overdreven zijn als je kijkt naar of het echt nuttig is voor consumenten in Nederland en België, maar in andere Europese landen is het ongetwijfeld een fijn alternatief. De introductie van de paysafecard betaalmethode in de PlayStation Store zal in 19 landen uitgevoerd worden. Al deze landen hebben wij hieronder opgesomd.

Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Zweden, Zwitserland, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Cyprus, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.