Bethesda heeft vandaag de releasedatum van DOOM aangekondigd, de game verschijnt namelijk op vrijdag 13 mei voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Samen met deze aankondiging hebben ze de bovenstaande trailer vrijgegeven en tevens bekendgemaakt wat de pre-order bonus zal zijn.

Als je een pre-order voor de game of de Collector’s Edition plaatst, dan krijg je het Demon Multiplayer Pack, welke een unieke demon armor set bevat samen met drie skin variaties.

Ook zitten hier nog zes metallic verfkleuren bij en drie id® logo patronen die toegepast kunnen worden op de wapens en armor. Als laatste krijg je nog een set van zes Hack Modules, welke eenmalig ingezet kunnen worden in de multiplayer om daar net even wat meer voordeel uit te halen.

Ook zal er nog een Collector’s Edition gaan verschijnen die verkrijgbaar is bij diverse retailers. De oplage zal gelimiteerd zijn en deze editie heeft een prijskaartje van €129.99. In het pakket tref je een 12″ figurine aan van The Revenant, welke gemodelleerd is op basis van de 3D bestanden die in de game gebruikt worden.

De figurine staat op een basis die een LED lamp en een langzaam draaiende turbine van de UAC Facility op Mars bevat. Verder bevat deze editie uiteraard een exemplaar van de game die geleverd wordt in een mooie metal case.