http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56b7b5c8c3e87.jpg

Een titel waar het al geruime tijd stil rondom is, maar zeker niet vergeten, is Titanfall 2. Het tweede deel in de relatief jonge franchise moet namelijk dit jaar nog gaan volgen en anders zal het begin 2017 worden. Dit liet lead writer Jesse Stern weten in een interview met Forbes. Hij vertelde dat Respawn Entertainment de ontwikkeling begon in 2014, vlak nadat de downloadbare content voor de originele Titanfall was afgerond. De originele Titanfall kwam alleen uit op de PC, Xbox 360 en Xbox One, maar het tweede deel komt ook naar de PS4.

Verder liet de schrijver weten dat de game een singleplayer campagne gaat bevatten, iets wat het originele deel niet had. Titanfall 2 zal verder in een magische wereld plaatsvinden vol wetenschap, maar het zal nog steeds ‘dirty, human and real’ zijn, aldus de schrijver.

Het introduceren van een verhaal in de game geeft men de mogelijkheid meer te vertellen over de wereld van Titanfall en hoe het ontstaan is, iets wat erg lastig te doen was in de vorige game. Verder werkt men ook aan een spin-off tv-serie met Lionsgate, maar het probleem hierin ligt hem voornamelijk in de enorme kosten die het met zich meebrengt. Veel kon hij er dus nog niet over zeggen.

Het gehele interview kun je hier nalezen op Forbes.

“One of the shortcomings of the first game was we just did not have the mechanism to tell everyone ‘here’s who you are, here’s where you are, and who’s around you,'”[…]”We knew all the answers, we just could not deliver it.”