Adr1ft is in ontwikkeling voor verschillende platformen en deze game zal virtual reality gaan ondersteunen. Via Twitter heeft de ontwikkelaar van deze game laten weten dat de game over 48 dagen verschijnt op de PC en Oculus Rift.

Hierbij werd tevens aangegeven dat de PlayStation 4 (PlayStation VR) en Xbox One versie kort daarna verschijnt. Nu is de game zonder PlayStation VR speelbaar, maar met is natuurlijk interessanter. Het ziet er naar uit dat de game dan in april gaat verschijnen, verschijnt dan ook PlayStation VR? Dat is goed mogelijk.

Interessanter is echter de website van Vrse. Dit is een bedrijf dat werkt met de leidende producenten van virtual reality ervaringen. Hier staat namelijk ook PlayStation VR vermeld met daarachter een release van april 2016.

Dat samen met het bericht over Adr1ft geeft reden tot speculeren over een mogelijke release van PlayStation VR in april. Begin maart zal Sony op de GDC in San Francisco aanwezig zijn en daar ook gaan spreken over de virtual reality headset.

De verwachting is dat Sony tijdens dat evenement meer duidelijkheid geeft over de release en de prijs. Allereerst omdat Sony daar enkele jaren terug PlayStation Morpheus onthulde en omdat Sony steevast bij hun releasewindow van de eerste helft van 2016 blijft.

Voor nu is het afwachten, we laten het weten zodra er officiële details bekendgemaakt worden.