Drie weken geleden plaatsten we dit bericht met daarin de aankondiging van vier nieuwe games voor de PlayStation 4. Vorige week verscheen dit bericht met weer wat aankondigingen en nu hebben we alweer drie nieuwe aankondigingen voor je.

Men blijft onverminderd doorgaan met het aankondigen van nieuwe PlayStation 4 games en dit zijn vooral titels afkomstig van onafhankelijke ontwikkelaars. Niet zo gek overigens, Sony heeft de PlayStation 4 immers helemaal open gegooid voor indies en daar zien we nu het resultaat van.

Hieronder vier nieuw aangekondigde games met daarbij wat details.

Inversus

https://youtu.be/mvjjHaqwxtQ
Inversus is een actievolle arcade shooter met daarbij strategische elementen met het oog op terrein veroveren. De bedoeling is om tegenstanders kapot te schieten door de kleuren op het speelbord om te draaien. Dit doe je door te schieten, waardoor er al snel een tactisch spelletje ontstaat. Bij weinig gelijk gekleurde blokken zal je in het nauw gedreven worden, dus tactisch met je omgeving omgaan is hierbij van belang.

De game bevat een gewone modus met diverse levels, maar leuker nog lijkt de multiplayer die er behoorlijk hectisch aan toe kan gaan. Tot zover klinkt het allemaal wat wazig, maar check de bovenstaande trailer en je begrijpt direct het concept. Een uitgebreide toelichting op Inversus kan je hier vinden.

Release: Later dit jaar.

Party Hard


Je speelt in de game met een kerel die zich mateloos stoort aan de herrie van buurtbewoners die continu aan het feesten zijn. Op een gegeven moment is hij dit zo zat dat hij met een masker over zijn gezicht en in zijn hand een mes op de feestgangers afstapt.

Rustig om stilte vragen zit er niet meer in, want je zal met hem alles en iedereen gaan uitmoorden. Dat blijkt echter te bevallen waarna hij op een rampage gaat door de Verenigde Staten om daar alle feestjes voor eens en altijd te beëindigen.

Je voornaamste doel in de game is dan ook om iedereen op het feestje te doden, maar dat is lastiger dan het lijkt. Zo zijn er veel mensen aanwezig, krijg je te maken met de politie alsook andere problemen. Met in totaal 19 feestjes die je kan bezoeken krijg je diversiteit in omgevingen en additionele middelen om de feestgangers te stoppen, denk zoal aan vallen.

Meer over Party Hard kan je hier vinden.

Release: Deze lente.

Sheltered


Sheltered is een post-apocalyptische survival game die als behoorlijk moeilijk omschreven mag worden. Je zult je eigen schuilplaats moeten maken en als je dit eenmaal op poten hebt gezet, zul je items moeten craften, op zoek moeten naar levensmiddelen en meer.

Een interessante twist is dat de game niet om één individu gaat, maar om een gezin, jouw eigen gezin. Je kunt jouw gezin volledig zelf vormgeven alvorens je aan de slag gaat en dit draagt bij aan de emotionele band die zal moeten ontstaan als je eenmaal aan het spelen bent.

Je voornaamste doel is zorgen dat je van dag tot dag overleeft. Je moet je familieleden onderhouden, maar tegelijkertijd ook zorgen dat je schuilplaats goed beveiligd is. Het wemelt namelijk van andere overlevenden die in feite hetzelfde doen als jij en hierdoor automatisch een gevaar vormen.

Meer over Sheltered lees je hier.

Release: Ergens in de komende maanden.

Sword Coast Legends


Fan van Dungeons & Dragons? Dan hebben we goed nieuws, want Sword Coast Legends speelt zich af in hetzelfde universum. Je speelt in deze game als een lid van de Burning Dawn, een kleine groep van avonturiers dat recent te maken heeft gekregen met nachtmerries en moorden.

Hoe zich dat precies qua gameplay gaat ontwikkelen is nog even aankijken, maar de voornaamste focus is dat je een avontuur gaat beleven vol gevaren. De gehele game kan je in je eentje spelen, maar het is eigenlijk een coöp ervaring die je het beste met vier spelers doorloopt.

Iedereen die de game bij de release aanschaft krijgt gratis toegang tot de later te verschijnen ‘Rage of Demons’ DLC. Meer over de game kan je hier vinden.

Release: Deze lente.