Capcom heeft aangegeven dat Street Fighter V de enige game zal zijn deze generatie. De game zelf legt aanstaande dinsdag bij de release een basis die de ontwikkelaar en uitgever de komende tijd verder zal gaan uitbouwen met verschillende content updates. Daarvan heeft men nu het gehele traject bekendgemaakt.

De bovenstaande afbeelding (klik voor een grote versie) toont ons dat we vanaf maart tot en met september maandelijks een uitbreiding mogen verwachten. De eerste uitbreiding zal het personage Alex zijn evenals verbeterde online lobby support, een shop en uitdagingen.

In april en mei mogen we wederom nieuwe personages verwachten en in juni verschijnt de ‘Cinematic Story Expansion’. Juli, augustus en september zullen weer nieuwe personages brengen en dat is het plan tot zover. Daar blijft het niet bij, want de bovenstaande afbeelding toont tevens dat er na deze periode nog meer gaat komen via updates.

Zoals je ziet zijn er best wel wat functionaliteiten die later pas verschijnen. Capcom verzekert ons echter dat we bij de release praktisch alle singleplayer content zullen ontvangen evenals alle functionaliteiten om online gevechten uit kunnen vechten. Dit alles zal enkel nog meer uitgebreid worden met de komende content updates.