PlayStation VR
Hoewel de prijs voor PlayStation VR nog niet bekend is gemaakt, wordt verwacht dat de prijs hoger zal liggen dan de aanschaf van een PlayStation 4. Het is niet ongebruikelijk dat je met zo’n aanschaf nog niet klaar bent en dat je wellicht nog meer nodig zal hebben om startklaar te zijn, zodat je aan de slag kunt met VR-games.

Dit is gelukkig niet het geval met PlayStation VR, zo werd duidelijk tijdens Vision Summit 2016. Richard Marks, director van PlayStation Magic Lab, liet dit weten tijdens zijn keynote. Als je al een PS4 in je bezit hebt, dan ben je klaar voor de start zodra je de PlayStation VR headgear aanschaft. In tegenstelling tot (bijvoorbeeld) de Oculus Rift, waarvoor je naast het apparaat zelf ook nog eens een dure PC nodig hebt om games überhaupt te kunnen spelen, geeft dit PlayStation VR dus enigszins een voordeel.

Vooralsnog is het in ieder geval nog even de prijs afwachten, want de populariteit van virtual reality op de PS4 zal toch grotendeels afhangen van hoe diep je ervoor in de portemonnee moet kijken.