http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56bd078a28d3d.jpg

Zojuist heeft ontwikkelaar Infinity Ward laten weten dat zij verantwoordelijk zijn voor een nieuw Call of Duty deel dit jaar. Hiermee bevestigde men officieel dat er een nieuwe Call of Duty zal komen in 2016, welk deel dit precies is weten we echter nog niet. Vermoedelijk zal Infinity Ward haar bekende delen in de CoD-franchise weer oppakken, zoals Modern Warfare of misschien zelfs een vervolg op Ghosts.

De echte onthulling van de nieuwe Call of Duty gebeurt vaak rond mei, vlak voor de E3. Meestal wordt dan een kleine teaser vrijgegeven en natuurlijk de subtitel van de game. Geheel als een verrassing komt dit nieuws natuurlijk niet, want het is al jaren steevast een succesnummer van de uitgever.

Het nieuws dat Infinity Ward tweette werd kort daarop ook door Activision zelf bevestigd tijdens een aandeelhoudersvergadering. Opvallend hieraan is dat men specifiek Infinity Ward noemde als de ontwikkelaar van de Modern Warfare-series. Dit zou er op kunnen wijzen dat er mogelijk een nieuw Modern Warfare deel verschijnt, ook kan het gebruikt zijn om te benadrukken dat deze studio eerder verantwoordelijk was voor één van de betere delen in de franchise.

Afsluitend, er is een grote kans dat de Call of Duty voor dit jaar niet meer zal verschijnen op de vorige generatie consoles, respectievelijk de PS3 en Xbox 360. Black Ops III, die vorig jaar is uitgekomen, bevatte alleen nog maar een multiplayer op de oudere consoles, wat al een voorbode was van het afbouwen van Call of Duty op deze generatie.

IN Q4 2016, ACTIVISION PUBLISHING PLANS TO RELEASE AN INNOVATIVE NEW CALL OF DUTY GAME FROM ITS STUDIO, INFINITY WARD, THE MAKERS OF THE MODERN WARFARE SERIES.