Knack verscheen als launchgame voor de PlayStation 4 en hoewel wij de game met een prima cijfer beloonden in onze review, werd de game niet erg goed ontvangen door de meeste critici. Het was daarom maar de vraag of er ooit een vervolg op Knack zou verschijnen, maar het zou zomaar kunnen dat we nu de eerste hint naar een sequel hebben.

Op het LinkedIn profiel van Mindy Liang, een medewerkster van de Taiwanese ontwikkelaar XPEC Entertainment, heeft namelijk voor een korte periode wat interessante informatie gestaan. Er viel namelijk te lezen dat Liang aan Knack II heeft gewerkt. Dit zou ze al sinds mei 2015 gedaan hebben. De beschrijving van waar zij specifiek aan werkte binnen de ontwikkeling van Knack II luidde: “animated 3D character motions and cutscenes for PS4 system”.

Dat Liang aan Knack II gewerkt zou hebben is inmiddels van het profiel verwijderd, maar op de onderstaande afbeelding zie je hoe het er op het profiel stond. Vooralsnog is het moeilijk te zeggen of dit gerucht waar is. Voor de duidelijkheid, XPEC Entertainment is een studio die ook met een klein aantal mensen aan grotere games werkt (waaronder Final Fantasy XV), dus het zou zomaar kunnen dat dit uiteindelijk waar blijkt te zijn. Neem dit verhaal echter wel met een korrel zout.

Mark Cerny, bedenker van Knack, heeft eerder al eens aangegeven dat hij graag ooit weer aan een nieuwe Knack game zou willen werken, dus een mogelijk vervolg was al nooit uitgesloten. Zie jij Knack II graag werkelijkheid worden? Laat het hieronder in de reacties weten.