Eerder dit jaar bevestigde Electronic Arts dat ontwikkelaar DICE aan een nieuwe game in de Battlefield franchise werkt. Hoewel dit nieuwe deel nog officieel onthuld moet worden, is het al wel bekend dat de game dit jaar zal verschijnen, nog voor de kerstperiode.

Wat deze nieuwe Battlefield game dus precies gaat zijn is nog in nevelen gehuld, maar de Zwitserse retailer ‘World of Games’ heeft ons mogelijk al de eerste informatie gegeven. De winkel heeft namelijk Battlefield 5 in het assortiment opgenomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Er wordt zelfs een specifieke releasedatum genoemd, namelijk 26 oktober. Dit zou dus in lijn zijn met de periode die EA aangaf voor de release.

De meest interessante informatie die de retailer echter wist te melden, heeft betrekking tot de setting van de game. Volgens de winkel zou Battlefield 5, op de site omschreven als een ’tactische multiplayer shooter’, zich af gaan spelen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze informatie is echter snel weer van de site verdwenen, maar hier kan je nog een afbeelding zien van hoe het precies op de website stond.

Of deze informatie over Battlefield 5 klopt is lastig te zeggen. Wij zijn er in ieder geval erg benieuwd naar. De Eerste Wereldoorlog wordt namelijk amper gebruikt als setting van een first person shooter, dus het zou best uniek zijn wanneer Battlefield 5 zich wel tijdens deze oorlog afspeelt. Een officiële aankondiging van de nieuwe Battlefield is vast niet ver meer van ons verwijderd, dus hou onze site in de gaten voor al het laatste nieuws.