http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56d6e93480016.jpg

De nieuwe Mass Effect met subtitel ‘Andromeda’ komt dit jaar niet meer in de schappen te liggen. De game staat nu gepland voor een release in het eerste kwartaal van 2017. Dit deelde EA mede tijdens een vergadering met de investeerders van het bedrijf. Het eerste kwartaal loopt van januari tot en met het einde van maart. Deze periode is het vierde kwartaal van EA’s financiële jaar, dat begint op 1 april en eindigt eind maart.

Blockbusters die in deze periode uitkomen krijgen vaak een release richting het einde van de maand maart. Op deze manier heeft men de maximale tijd om de game te kunnen ontwikkelen, terwijl het nog steeds uitkomt in het financiële jaar van de uitgever. Het ligt ook in lijn met de andere releases binnen de franchise, zo kwam Mass Effect 2 eind januari uit en Mass Effect 3 in het begin van maart.

EA heeft een druk jaar voor de boeg met een nieuwe Battlefield, Titanfall, Mirror’s Edge en dan ook nog Mass Effect: Andromeda.

“We’ve got our Battlefield first-person shooter game coming in the third quarter, and our third-party title that Respawn, our partner, built, it’s called Titanfall [2].

“We have our Mirror’s Edge runner game this first quarter, and then we have Mass Effect, which is a sci-fi action game, in our fourth quarter.”