doom

Bethesda heeft laten weten via een persbericht dat er vanaf 15 april, op een vrijdag, om 06:00 de open beta gaat plaatsvinden voor de shooter DOOM. Verder heeft de uitgever bekendgemaakt drie downloadbare content pakketten te gaan uitgeven voor de game, samen met een season pass.

De open beta eindigt op 18 april en kan op alle platformen gespeeld worden, dus de PS4, Xbox One en PC. In de beta kun je de modi Team Deathmatch en Warpath uitproberen. De twee maps die beschikbaar zijn heten Heatwave en Infernal, de uiteindelijke game bevat echter maar liefst 9 maps en zes modi.

De seizoenspas voor de game kan gebruikt worden voor de drie geplande multiplayer downloadbare content pakketten. Deze zullen nieuwe wapens, demonen en maps gaan bevatten. De eerste pack lanceert in de zomer en bevat drie maps, een wapen, demoon en nieuwe armor. Dit pakket kost afzonderlijk 14,99 euro, dit geldt straks voor alle drie pakketten.

Met de seizoenspas krijg je toegang tot alle pakketten, voor de prijs van 39,99 euro. Er zal echter ook gratis content uitgebracht worden voor de game, dit zal vooral bestaan uit nieuwe game-modi. Verder blijft men werken aan de toevoeging ‘SnapMap’ waarbij je zelf maps en spelregels kunt inrichten.

DOOM komt uit op 13 mei voor PS4, Xbox One en PC.