Aan het einde van de Uncovered: Final Fantasy XV presentatie twee weken terug, liet Square Enix nog een trailer van de game zien. Deze trailer sloot af met een fragment waarin we zagen dat de auto van Noctis ineens vleugels kreeg en opsteeg.

Dat deed logischerwijs vermoeden dat je je niet alleen rijdend door de speelwereld kan verplaatsen, maar dat je ook kan vliegen. Hierover heeft Square Enix duidelijkheid gegeven en inderdaad, je kan deze vliegende auto volledig zelf besturen.

Game director Hajime Tabata heeft in gesprek met Game Informer wat details gedeeld. Zo is het voertuig puur bedoeld voor het transporteren van de speler. In de lucht zul je geen vijanden treffen en het vliegen is pas mogelijk richting het einde van de game.

Je zult namelijk verschillende uitdagingen moeten voltooien en aan bepaalde condities moeten voldoen, alvorens je auto omgebouwd kan worden naar een vliegend model. Hoe we dat precies moeten opvatten, dat is afwachten, want meer details werden er niet gegeven.

Final Fantasy XV ligt op 30 september in de winkels en hieronder de trailer waarin je de auto ziet opstijgen (je ziet de auto gaan aan het einde van de trailer).