Special: De facties van Battleborn – The Eldrid – Nadat we vanmorgen The Peacekeepers hebben behandeld, gaan we nu kijken naar The Eldrid, de volgende factie in de reeks van vijf. Deze bestaat eveneens uit vijf Battleborn die we hieronder per individu even kort toelichten. The Eldrid behoren toch wel tot de meest kleurrijke personages en dat brengt natuurlijk totaal verschillende uiterlijke kenmerken met zich mee, evenals fors uiteenlopende mogelijkheden.

The Eldrid

The Eldrid bestaat uit een club van mensen en wezens die zich bezig houden met waarnemingen en wetenschappen. Zij zijn belast met het beheer van de natuurlijke orde van de kosmos. Ooit waren zij hierin machtig, omdat hun bereik over gehele sterrenstelsels reikte, maar door de huidige ontwikkelingen is hun bereik behoorlijk ingeperkt. Deze eeuwenoude factie is daardoor de macht aan het kwijtraken, waardoor zij op Solus het laatste beetje proberen te redden wat er te redden valt.

Miko

Miko is een wel erg uitzonderlijk personage; hij ziet er namelijk uit als een wandelende paddenstoel. Paddenstoelen worden vaak geassocieerd met gif en dat is dan ook één van zijn sterkste kanten. Hij gooit namelijk werpmessen uit die doordrenkt zijn van het gif om daar enige schade mee te berokkenen. Tegelijkertijd heeft hij ook de beschikking over een krachtige straal om daarmee gewonde medespelers van nieuw health te voorzien. Hierin is hij erg effectief voor de spelers om hem heen, maar ook zichzelf kan hij van een flinke healthboost voorzien. Door zijn tengere postuur en Aardse roots kan hij zich snel en natuurlijk bewegen, waardoor het een lastig doel is om hem snel en effectief te raken. Tegelijkertijd zal hij altijd zijn gif inzetten om het zo de vijanden lastig te maken.

Heeft beschikking over: Combat Botany, Cloud of Spores, Fungus Among Us, A. Mikollopria, Biosynthesis & Molecular Mycology.

Meer over Miko lees je hier.

Mellka

Een snelle en stille meid die vooral heel effectief is als sluipmoordenaar. Ze beschikt over een machinepistool om daarmee snel te kunnen schieten, maar in plaats van gewone kogels gebruikt ze speciale containers met gif die exploderen bij impact voor des te meer schade. Daarnaast kan ze met de Claw Lunge zichzelf snel over een korte afstand vooruit verplaatsen om nadien een flinke aanval uit te delen aan vijanden die dichtbij staan. Dan heeft ze ook haar schild nog dat ze in kan zetten om messen rond te laten vliegen die in de breedte flink wat schade kunnen aanrichten. Mellka is een Battleborn die je niet vooraan de linie plaatst, maar juist ergens middenin, omdat ze dan het meest effectief is.

Heeft beschikking over: Custom Machine Pistol, Claw Lunge, Blade Launcher, Eldrid Operative’s Garb, Spike & Venom.

Meer over Mellka lees je hier.

Boldur

Boldur is de man met de meeste kracht van het stel, want hij is letterlijk een tank. Met zijn bijl kan hij onnoemelijk veel schade aanrichten, waardoor het voor vijanden vooral verstandig is om enige afstand te bewaren. Als hij helemaal opgefokt raakt, zal hij in een soort woedemodus terecht kunnen komen en dan kan helemaal niemand Boldur meer stoppen. Om zichzelf te beschermen, kan hij zijn schild gebruiken, dat er tevens voor zorgt dat zijn health weer toeneemt. Wordt het tijd om weer te knokken, dan wendt hij zijn bijl aan en als de vijand op een wat grotere afstand staat, dan kan hij ook gewoon z’n bijl er naartoe smijten.

Heeft beschikking over: Runic Axe, Boldurdash, Runes of Power, Ekkuni Greatshield, Axe Toss & Rage.

Meer over Boldur lees je hier.

Thorn

Zij is de laatstgeborene op haar planeet alvorens de Varelsi de macht overnamen en nu ze is opgegroeid, zit ze vol met woede die ze als Battleborn prima kan botvieren op de vijanden. Hiervoor heeft ze de beschikking over een krachtige boog die op grote afstand schade kan aanrichten. Hier kan ze goed mee overweg, want met de mogelijkheid Volley kan ze zelfs vijf pijlen tegelijkertijd afvuren op de vijand, die niet eens door zal hebben wat ‘m overkomt. Komen de vijanden te dichtbij? Dan zet ze ‘Wrath of the Wild’ in, een energiebom die vijanden flink weg zal duwen door de explosie. Ze beschikt over weinig bescherming, maar hierdoor is ze wel heel erg snel en haar health zal toenemen indien dat nodig is, sneller dan bij anderen het geval is.

Heeft beschikking over: Kreshek, Volley, Wrath of the Wild, Eldrid Vitality, Blight & Nature’s Judgment.

Meer over Thorn lees je hier.

Kelvin

Kelvin is overduidelijk de meest maffe verschijning van The Eldrid en zijn aanvallen wijken dan ook totaal af van de rest. Kelvin is namelijk een ijskoude en dat zien we terug in zijn mogelijkheden. Hij kan namelijk de lucht manipuleren, wat hem in staat stelt om sneller te bewegen en vijanden te stunnen. Tegelijkertijd kan hij ook een ijsmuur inzetten waardoor aanvallen geblockt worden, evenals dat vijanden hierdoor beduusd raken. Ideaal voor de aanvallen op een wat grotere afstand. Mocht het gevecht echt heel dichtbij komen, dan weet Kelvin er ook wel raad mee. Zo kan hij met zijn vuisten de vijanden van zich afslaan of anders een tijdelijke aansterking van zijn schild inroepen met Permafrost.

Heeft beschikking over: Sublimate, Ice Wall, Ice Fists, Chomp, Permafrost & Ice Form.

Meer over Kelvin lees je hier.