Special: De facties van Battleborn – The Rogues – Na The Peacekeepers en The Eldrid is het nu aan de wellicht meest veelzijdige factie die je in Battleborn treft, namelijk The Rogues. Zoals je inmiddels wel verwacht zullen we ook hier de verschillende personages uiteen zetten, zodat je ze allen beter leert kennen. The Rogues zijn qua uiterlijk wellicht de meest afwijkende van alle speelbare Battleborn en daarmee natuurlijk erg interessant. Meer weten over The Rogues? Lees snel verder!

The Rogues

De vrije mensen van Solus bestaan uit afvalligen, buitenbeentjes en overlevenden die lak hebben aan alles en gewoon doen waar ze zelf zin in hebben. Het is een beetje de rotte appel van alle facties, maar zij hebben in de Detritus Rings hun eigen thuis, waardoor ze ver van alle andere facties verwijderd zijn. Maar ook zij zijn noodgedwongen naar Solus gereisd om daar hun rol te spelen in het lot van de laatste ster.

Orendi

Deze kerel is een wel hele vreemde eend in de bijt, hij beschikt namelijk over vier armen en daarmee kan hij op een zeer hoog tempo ‘bolts’ afvuren. Als hij een beetje op tempo is dan kan hij dat nog eens doodleuk verdubbelen naar vier bolts tegelijkertijd. De aanvallen zijn gebaseerd op energiekracht en hoewel de schade niet bijzonder hoog is, ligt de aanvalsnelheid wel hoger dan bij de gemiddelde andere Battleborn. Om dat enigszins op te vangen kan Orendi een ‘Paradigm Shift’ inzetten waarmee hij met een intense ontploffing enorm veel schade kan aanrichten. Hier komt dan ook nog eens bovenop dat hij de ‘Shadowfire Pillar’ in kan zetten en dat is zijn secundaire wapen die apart van hem opereert. Deze pilaar zal voor enige tijd de vijanden blijven aanvallen. Daarmee is Orendi een uitstekende kracht voor de snelle en effectieve actie tussendoor.

Heeft beschikking over: Chaos Bolts, Nullify, Paradigm Shift, Chaos Magic, Shadowfire Pillar & Gnosis.

Meer over Orendi lees je hier.

Toby

Toby is een aandoenlijke verschijning, maar vergis je niet. Hij is bijzonder goed in bouwkunde en wilde aanvankelijk voor The Peacekeepers aan de slag, maar die wezen hem af. The Rogues is de plek voor buitenbeentjes, dus daar zit hij helemaal op zijn plek. Door zijn skills is het ook een nogal maffe Battleborn, maar daarom niet minder effectief. Hij beschikt over mijnen die redelijk wat schade aan kunnen richten, ook kan hij een laser inzetten om vijanden van op afstand onder vuur te nemen. En wat te denken van zijn railgun, waarmee hij mooi kan afwisselen met z’n laser? Ook moeten we zijn imposante verschijning niet vergeten. Hij mag dan de kleinste Battleborn zijn, met zijn mech ziet hij er behoorlijk angstaanjagend uit als ‘ie voor je neus staat.

Heeft beschikking over: Arc Mine, Core Discharge, UPR H8-MS Custom Railgun, Force Field, Boosters & Me ‘N My Mech.

Meer over Toby lees je hier.

Shayne & Aurox

Dit is een erg opmerkelijke combinatie, twee is namelijk één zoals je kunt zien. Door deze onnatuurlijke combinatie zijn Shayne & Aurox wel geduchte strijders die zeer goed zijn in close combat, omdat ze effectief samenwerken als één. Dat brengt een combinatie van effectieve actie in kleine omgevingen en een stel dat geruisloos te werk kan gaan. Door hun samenstelling opereren ze tegelijkertijd zowel samen als apart van elkaar en dat doen ze middels een stille ‘Stealth Strike’, waarmee Aurox onzichtbaar kan worden en bij heractiveren explodeert. Samen kunnen ze ook als een tag team te werk gaan en zo vijanden te grazen nemen en Shayne beschikt daarbij ook nog over een boomerang, zodat het duo op afstand ook enigszins van betekenis kan zijn.

Heeft beschikking over: Stealth Strike, Tag Team, Aurox, Fetch, Fleet Footed & Shayne’s Boomerang.

Meer over Shayne & Aurox lees je hier.

Reyna

Deze dame is één van de weinige oorspronkelijke bewoners van Solus en zij heeft ook de rol aangenomen als leider van The Rogues. Zij beschikt over een laser pistool waarmee ze op afstand vijanden onder vuur kan nemen. Dit wapen stelt haar tevens in staat om plasma pulsen af te schieten die zeer effectief zijn in het bestrijden van schilden, waardoor de tegenstander minder bescherming heeft. Als het te chaotisch wordt in de gevechten, dan kan Reyna iedereen zonder pardon buiten de acute gevarenzone plaatsen door een dome in te zetten die alle vijanden naar buiten duwt. Wel zo handig als je even een paar seconden ademruimte nodig hebt. Reyna is misschien niet de sterkste strijder, maar wel een die een uitstekende ondersteunende rol kan spelen in gevechten.

Heeft beschikking over: Laser Pistol, Shield Booster, Photonic Ward, Plasma Pulse, Priority Target & Failsafe.

Meer over Reyna lees je hier.

Whiskey Foxtrot

Whiskey Foxtrot is net zoals Oscar Mike een kloon, maar in tegenstelling tot hem is hij niet afkomstig uit een mislukte batch. Whiskey Foxtrot is een trotse kloon met een goede staat van dienst, waarbij hij de enige laatste overlevende van zijn squad is. Net zoals Toby is hij ook afgewezen bij The Peacekeepers, waardoor hij zich bij The Rogues heeft aangesloten. Whiskey Foxtrot is een snelle wendbare strijder die met zijn geweer zeer effectief te werk kan gaan. Als hij lekker op gang is kan hij in overdrive gaan en nog meer kogels afvuren en ondertussen kan hij sticky bombs rond gooien om het tot een compleet knalfeest te maken. Als relatief geharde vechter moet hij natuurlijk wel beschikken over de nodige bescherming en hiervoor heeft hij degelijke armor ontvangen.

Heeft beschikking over: Sticky Bomb, Overdrive, UPR-SL3 Tactical Rifle, Scrap Cannon, Combat Rhytm & UPR-RDC Combat Armor.

Meer over Whiskey Foxtrot lees je hier.