Special: De facties van Battleborn – The Jennerit Imperium – Zo zijn we alweer aangekomen bij de vierde factie van Battleborn, The Jennerit Imperium. Deze factie heeft veruit de langste geschiedenis van het heelal, voornamelijk omdat ze al eeuwenlang bestaan en meedraaien in het systeem. Ze hebben echter ooit eens betere tijden gekend, maar dat neemt niet weg dat ze nog steeds een fundamentele rol kunnen spelen in het gevecht om Solus. Lees snel verder, in dit artikel stellen we The Jennerit Imperium evenals de bijbehorende Battleborn aan je voor.

The Jennerit Imperium

De Jennerit zijn ooit eens de grootste heersers van het universum geweest, omdat ze beschikten over veel mankracht, slimme leiders en meer. In een gevecht tegen de Varelsi, waarbij ze samenwerkten met andere facties om de sterren te redden, is het fout gegaan. De oorlogsheer Lothar Rendain heeft namelijk een coup gepleegd om de macht over de Jennerit te verkrijgen, maar hierdoor plaatsten ze zich lijnrecht tegenover de andere facties en ondergingen ze in zekere zin hetzelfde lot als de Varelsi. Vandaag de dag zijn de Jennerit lang niet zo sterk meer als dat ze ooit waren, maar desalniettemin behoren ze alsnog tot de sterkere militaire krachten die op Solus aanwezig zijn.

Ambra

Ambra was ooit een priesteres totdat zij verraden werd door Rendain. Zij heeft zich aangesloten bij de Battleborn waar ze een belangrijke rol kan spelen als healer. Dat zien we gelijk terug in haar primaire wapen, een staf, waarmee ze health bij een vijand kan afnemen en zich daardoor automatisch van nieuwe health voorziet. Tegelijkertijd kan ze andere Battleborn ondersteunen door ze te healen, maar helemaal weerloos is ze niet. Met ‘Solar Wind’ vuurt ze een krachtige windstraal af die schade aanricht bij iedereen die er mee in aanraking komt. Tegelijkertijd heeft ze de beschikking over een tijdelijk schild dat in werking treedt zodra haar health het dieptepunt bereikt en tevens richt dit schade aan. Helemaal goed te keer gaan kan ze met ‘Extinction Event’, waarmee ze meteoren bovenop vijanden kan laten vallen. Zoals je gelezen hebt, Ambra is overduidelijk een pittige tante.

Heeft beschikking over: Staff of Radiance, Sunspot, Extinction Event, Scorching Strikes, Solar Wind & Flame Shield.

Meer over Ambra lees je hier.

Caldarius

Door jarenlang mee te doen in gevechtsarena’s is Caldarius een uitstekende strijder die de belangrijkste wapens aan zijn armen gemonteerd heeft. Hierdoor kan hij op korte afstand flink wat schade aanrichten en als hij op dreef is, zet hij zijn luchtaanval in waarbij hij met een verwoestende klap neerkomt op zijn doelwit. Hij ziet er zwaar en log uit, maar het tegenovergestelde is waar. Hij is snel, efficiënt en in zekere zin ook licht, want hij kan alle kanten op springen. Toch is zijn indrukwekkende verschijning niet voor niets, want het geldt tevens als armor, waardoor hij beschermd is tegen inkomende aanvallen. Afsluitend beschikt hij over de mogelijkheid om vijanden te desoriënteren middels een flashbang.

Heeft beschikking over: TMP & Energy Blade, Gravitic Burst, Aerial Assault, J-HTX Assault Frame, Flashbang & Gravitic Manipulators.

Meer over Caldarius lees je hier.

Rath

Rath is net zoals Calderius een geduchte strijder die vooral erg wendbaar en snel is. Hij beschikt over drie energie zwaarden die hij al zwaaiend inzet om vijanden in spreekwoordelijke mootjes te hakken. Eenmaal opgewarmd, dan is het helemaal goed uitkijken, want dan zet hij zijn ‘Dreadwind’ in, waarbij hij als een tol met de zwaarden in de aanslag in het rond raast en niets of niemand op zijn pad ontziet. Rath is in dat opzicht een zeer goede close combat strijder, maar ook op afstand kan hij enige rol spelen dankzij de ‘Crossblade’, waarbij hij energiezwaarden vooruit schiet. Rath is daarbij voorzien van een goede bescherming, maar vooraan de linie plaatsen is niet slim, aangezien hij meer opereert als iemand die snel effectief toeslaat om nadien weer te verdwijnen.

Heeft beschikking over: Axiom & Order, Crossblade, Dreadwind, Bladekeeper’s Vestment, Catalytic Smash & Genetic Syphon.

Meer over Rath lees je hier.

Attikus

Attikus is een aardig angstaanjagende verschijning door zijn vreemde vormen en rare uiterlijk. Dat maakt hem echter tot een geschikte Battleborn die in de klasse ‘brawler valt’. Hij gebruikt nogal graag zijn vuisten om de vijanden tot moes te slaan. Staan die op een grotere afstand? Dan kan hij zich via ‘Pounce’ naar de vijanden toe verplaatsen en tegelijkertijd een klap uitdelen. Dat is handig om vijanden even te desoriënteren, maar tegelijkertijd werkt het ook zeer effectief tegen een schild. Zijn specialiteit is rammen met zijn vuisten, maar tegelijkertijd heeft hij ook de beschikking over een haak die levensgevaarlijk kan zijn als die dwars door de ander Battleborn heen boort. Ook beschikt hij nog over elektrische middelen, waarmee hij vijanden kan stunnen voor een korte tijd.

Heeft beschikking over: Pounce, Hedronic Eruption, Barefisted Brawling, Hedronic Arc, Hedronic Collector & Charged Hook.

Meer over Attikus lees je hier.

Deande

Deande is een Battleborn met als specialiteit stealth. Zij is stilletjes, slim, maar net zo dodelijk als een tank. Zij kan zichzelf onzichtbaar maken en gedurende die tijd een lokvariant van zichzelf plaatsen om vijanden in de war te brengen. Terwijl ze stilletjes voortbeweegt kan ze tevens waaiers weggooien die behoorlijk venijnig kunnen zijn. Met ‘Blink Storm’ kan ze vijanden taggen en in een mum van tijd worden deze razendsnel aangevallen zonder dat de vijanden ook maar iets doorhebben. Deande is zeer zeker geen sterke Battleborn, maar ze moet het vooral hebben van haar stealth skills, wendbaarheid en razendsnelle aanvalsmogelijkheden, waardoor ze als een soort stille wervelwind over het slagveld raast.

Heeft beschikking over: Holotwin, Blink Storm, Tessurim War Fans, Burst Dash, The Element of Surprise & Diplomat’s Battle Garb.

Meer over Deande lees je hier.