De afgelopen weken is er veel gezegd en geschreven over de PS4K ofwel NEO. Sony blijft in de tussentijd de kaken stijf op elkaar houden, waardoor het vermoeden bestaat dat het bedrijf pas op de E3 meer gaat vertellen.

Interessant in deze is de uitspraak van Philippe Cardon, Vice-President van Sony Interactive Entertainment Zuid-Europa. Hij vertelde tegenover Challenges dat de PS4 momenteel al wat jaartjes oud is en dat het eigenlijk heel normaal is om na te denken over een update.

“PS4 has been developed to be compatible with VR, but within the life of a console research and development teams are still working on improvements. The current PS4 dates back multiple years. It’s normal to think of it’s update. However, I have no more information than that to provide.”

Nu is dit allesbehalve een bevestiging, maar voor de verandering werd er niet een ‘geen commentaar’ gegeven en dat is interessant. De redenatie van Cardon kan voortkomen uit de huidige technologiemarkt, waarbij upgrades sowieso gebruikelijker zijn dan eens in de zoveel jaar een nieuw platform, zie bijvoorbeeld mobiele telefoons.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er inderdaad gewerkt wordt aan een aangepast platform, omdat het anno 2016 praktischer is om met upgrades te werken dan te wachten tot bijvoorbeeld 2020 voordat de PlayStation 5 een keer verschijnt.