Forum

Topic: Voor de race fans! Meningen, discussies, tips | F1, DTM, GT3, V8 Supercar, Le Mans, Rally!

Anoniem's avatar

Beste race freaks, gamers, bezoekers, leden, redactieleden!

Zoals we weten zijn er de laatste jaren op de Ps3 en Ps4 veel racegames uitgekomen, de ene wat minder maar er zaten ook wat toppers bij.

Wat ik graag van jullie wil weten, wat waren voor jullie de flops, en wat waren voor jullie de toppers? En waarom natuurlijk.. Met mij kan je het over elke racegame hebben, heb ze namelijk allemaal gespeeld, denk bijvoorbeeld aan onbekendere racegames als Ferrari Experience (Ps3), V8 Supercars (Ps3), Ferrari Racing Legends (Ps3), Supercar Challenge (Ps3), Nascar (Ps3) en noem t allemaal maar op. Tuurlijk zijn er ook de bekendere racegames zoals Grid, Dirt, F1, Gran Turismo, Need for Speed, The Crew, Driveclub, WRC, Loeb Rally en wat voor mij persoonlijk de beste racegame tot nu toe is, is Project Cars met afstand. Ook F1 is een van de beste maar omdat F1 elk jaar uitgebracht word is het logisch dat die bij de topgames hoort.

Wat we tot nu toe ook weten is dat Assetto Corsa aanstaande is (Augustus) en ik hoop dat die een beetje kan tippen aan Project Cars, wat in mijn ogen moeilijk zal gaan worden maar zeker niet onmogelijk is. Gran Turismo Sport die eind dit jaar uitkomt word ook veel van verwacht (misschien teveel?) en de nieuwe F1 volgende maand word ook weer ziek. Project Cars 2 is ook aangekondigd maar dat zal nog wel ff duren..

Hoop jij nog op een vervolg van een bepaalde game zoals Blur, Burnout of iets dergelijks laat het dan even weten, of hoop jij op een totaal nieuwe racegame laat dat dan ook even weten. Waar ik namelijk op hoop (nog altijd en misschien tegen beter weten in) en ik hier vaker heb aangegeven is een nieuwe DTM en V8 Supercar game, met de graphics, sounds en gameplay van tegenwoordig lijken DTM en V8 Supercar me echt zieke toppers!

Ik heb dit even snel uit me hoofd gedaan dus ik zal zeker het een en ander zijn vergeten maar plaats je mening in een reactie en ik zal de game zeker kennen.

Misschien denken sommige van jullie waarom een topic alleen over racegames als ik zoveel verschillende games speel? Dat klopt, ik speel zo goed als bijna alle games met evenveel plezier en ook Fifa staat bij mij tussen de topgames elk jaar maar omdat de race categorie behoorlijk groot en uitgebreid is qua games leek het me leuk om andermans meningen te horen omdat ik weet dat hier op PSX meer bezoekers zijn die van racegames houden. Voor mijn andere algemene topics op PSX kijk gewoon naar “Makkelijke Platina Trophies” of bij “Games waar jullie op hopen of waar de release nog onbekend van is”.

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PlaySense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

73 reacties

  1. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    Rede waarom ik nergens iets over MotoGP of andere motor race sporten zeg is omdat ik daar simpelweg niet van hou, terwijl autorace iets is waar ik de hele dag naar kan kijken, dus excuses voor de MotoGP fans maar reacties daarover zijn natuurlijk altijd welkom

  2. 682 XP
    Playstation Fan's avatar

    de vetste en heel realistische Racegame is toch Grid op de Ps3, ( dan spreek ik natuurlijk de eerste Grid,
    die mogen ze van mij voor de Ps4 remaken, waar velen van ons blij van worden 🙂

  3. 2457 XP
    peyj's avatar

    Echte toppers voor mij zijn de GT series. Hierin is voor mijzelf GT4 de echte uitblinker en GT6 toch wel de teleurstelling. In GT4 had je zoveel te doen, zoveel races, als je dit zou vergelijken met GT6 dan voelt de game half aan. Ik hoopte dat de nieuwste GT ook weer veel content zou hebben, maar blijkbaar wordt de game alleen online.. Dus deze gaat van instant buy naar afwachtertje.

    Verder ben ik opgegroeid met de NFS Underground series, maar van alle NFS games is Most Wanted (de eerste) voor mij de beste! Ik heb me uren vermaakt zelfs toen ik het spel had uitgespeeld. Toch jammer dat ze nooit meer in de buurt zijn gekomen van de grootsheid van deze game. De laatste NFS leek mij juist heel gaaf, maar door de reviews toch maar overgeslagen. Tenzij hier mensen mij kunnen vertellen dat de game toch de moeite waard is :).

    Tot slot voor mijzelf de racegame waar ik heel erg hard een vervolg op hoop en dat is Burnout Paradise. Die game was perfect, het moment dat Guns and Roses begint met spelen, je eerste bolide en de geweldig online mogelijkheden. Heerlijk spel!

    Voor de PS4 heb ik nog geen enkele race game gespeeld. Ik heb The Crew in huis, maar nog geen enkele keer gespeeld. Dit komt hoofdzakelijk door tijd en dan kies ik vaak toch voor andere games. Ik verlang wel weer echt naar een goede racer. Ik hou zelf toch wat meer van offline racing. Uitzondering zijn games zoals Burnout waarin je lekker met elkaar kan kloten enzo.

  4. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @Playstation Fan: Daar heb je helemaal gelijk in, Grid 1 op de Ps3 was echt ziek! De schade etc was realistisch, als Codemasters daar een remake van maakt koop ik hem meteen, Grid 2 en Grid Autosport waren ook vet maar konden niet tippen aan Grid 1

  5. 2015 XP
    WJayW's avatar

    @RStylesGeleen: Maar wat nou als je MotoGP wint? Ga je m dan wel proberen? ( ter opheldering voor andere lezers: je kunt meespelen op GameToWinPrizes.com en daar MotoGP 14 winnen).
    Ik ga zelf sowieso nog de nieuwe Valentino Rossi game halen en spelen, want tja…ik ben wel MotoGP fan haha.

    Zelf houd ik ook wel van een race spelletje op z’n tijd, vroeger veel Gran Turismo gespeeld. Laatst Trackmania gekocht in de store, leuke arcade racer om zo af en toe even op te pakken… maar gezien ik dan ook goud wil halen in de challenges is het ook soms wat frustrerend :).
    Ook heb ik mijzelf vermaakt met Tabletop racing, maar GRID, PC en zelfs de wat oudere Collin McRea games heb ik wat uurtjes in verzonken.
    Vaak gebruik ik racegames om even af te wisselen tijdens andere spellen, simpelweg omdat een racegame veelal pick up and play is…dus ideaal voor tussendoor.

  6. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @peyj: GT6 was tof, maar idd werd de serie steeds minder, GT Sport verwacht ik veel van, maar als ik al lees dat er niet eens nacht in voor komt en andere belangerijke dingen die ontbreken dan denk ik al: die gaat niet in de buurt komen van Project Cars, vandaar dat ik hoop dat Assetto Corsa echt dik gaat worden.

    Over NFS gesproken, ik persoonlijk vind Underground 1 en 2 de vetste, al vind ik NFS sowieso een toffe game maakt niet uit welk deel, over de laatste NFS gesproken, hij is wel de moeite waard, ik persoonlijk had er meer van verwacht, maar de gameplay is goed en de graphics zijn ook goed, het verhaal kan een beetje wazig zijn, maar ik denk dat ie nu heel erg verlaagd is in prijs, maar als je met een vriend coop kan spelen is ie zeker tof, en als je misschien voor trophies speelt is t een makkelijke game voor platina

    En verder voor de Ps4, The Crew kan je een beetje vergelijken met de laatste NFS, het komt eigenlijk op hetzelfde neer, racen door steden, je auto tunen, nieuwe autos unlocken en je komt steeds online mensen tegen die je kunt uitdagen etc. Verder raad ik je voor de Ps4 echt Project Cars aan, echt een dikke game, je begint met 125cc karts, daarna komen de 250cc karts en daarna komen de grote events, denk aan F1, Le Mans, GT4 en GT3, je carriere is dus eigenlijk precies zoals het in real life gaat. Ook de multiplayer van Project Cars is echt vet, heb ondertussen meer dan 120 online races gedaan, waarvan 60 gewonnen en 95 keer podium. Normaal als ik een game heb uitgespeeld of platina gehaald heb doe k hem ook meteen weg, verkopen of ruilen, maar Project Cars hou ik me lekker, in totaal bijna 800 races voltooid.

    Dus mocht je nog twijfelen over een game, NFS 2015 zeker aanrader ook vanwege de pricedrop, The Crew zeer vermakelijk maar erg vergelijkbaar met NFS en game die ik je aanraad: Project Cars! Ook btw Assetto Corsa in de gaten houden en als je van F1 houdt natuurlijk F1 2016

  7. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @WJayW: Haha! Ik heb idd meegedaan op GTWP voor MotoGP, mocht ik hem winnen dan ga ik hem natuurlijk gewoon spelen, over de Valentino Rossi game heb ik lang over zitten twijfelen (nu nog steeds) omdat daar ook Rallycross in zit, maar idd het motor gedeelte houd me tegen hem te kopen, misschien als ie afgeprijsd is dat ik m me aanschaf

    Over arcade racers gesproken, Table Top heel grappig spelletje, heb ik ondertussen al plat, laatst ook Beach Buggy Racing gekocht voor maar €4 haha ook erg grappig, Riptide GP2 van dezelfde makers als Beach Buggy Racing had ik binnen 2 avonden platina en was ook maar €4 (aanbieding bundel van €8 voor beide games) en wat betreft Trackmania, de banen hebben ze goed over nagedacht en opzich is t een leuke game maar nadat ik de trophies op bijna 45% had heb ik hem geruild tegen een andere game want alles goud?! Man man man wat een frustratie boh en ik had eigenlijk gehoopt dat de game een coop optie zou hebben maar die zat er dus niet in, helaas

  8. 2015 XP
    WJayW's avatar

    @RStylesGeleen: Ik ben al zo lang MotoGP fan, dat het voor mij nu een beetje een must have is…en VR46 the game bied de meest complete MotoGP ervaring tot op heden, dus die game gaat er zeker komen.

    Trackmania puur gekocht als stukje nostalgie, leuk voor tussendoor en blijkt uiteindelijk toch nog best een uitdaging soms…vermaak mij er voor nu goed mee.
    Ik heb eigenlijk nog zo’n enorme backlog dat ik dus niet snel games zoals Beach buggy aanschaf, ook al zijn ze erg goedkoop soms…en zeker leuk om op te pakken. Soms is het consessies maken in wat je gaat spelen, maar dat is een (luxe) probleem wat wel meer gamers hebben haha.

    Zo ook PC, erg goede game waar je een hoop tijd in kwijt gaat… maar op den duur werd het (voor mij althans) even wat eentonig.. dus ik heb voorlopig even mijn aandacht op andere games gevestigd om later weer terug te keren. Gamen moet immers wel leuk blijven en niet een taak worden die je koste wat het kost moet voltooien…een beetje frustratie is motiverend, maar te veel en het is een afknapper.
    Zo is Gran Turismo bijvoorbeeld fijn om te spelen, maar om nou een 24uurs race te moeten rijden…tja, daar ligt bij mij toch echt een grens 😛

  9. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @WJayW: Dat wat jij dus met MotoGP hebt heb ik met F1 haha en eigenlijk ook met DTM en V8 Supercar maar helaas zijn daar geen games meer van, daarom ben ik zo blij met Project Cars waar dus GT3 etc in zit wat Assetto Corsa ook zal gaan hebben en wat betreft die 24 uur races hahah dat is bij Project Cars idd ook maar kan je gelukkig inkorten tot minimaal 2 uur. Lang zat haha

    Ik heb idd ook nog veel te veel games liggen waar ik nog aan moet beginnen, met fulltime werk en een vriendin hebben heb ik niet alle tijd van de wereld dus schiet niet echt op maar dat komt wel goed

  10. Anoniem -
    17.142.157..xxx's avatar

    Mijn beste herinneringen aan race games?

    Midtown Madness heb ik waarschijnlijk het meeste uren in zitten. Netjes met de bus of vuilniswagen door de straatjes van Parijs rijden, tachtig keer steken omdat het amper te doen is. Geweldige herinneringen.

    Rallisport Challenge , heerlijke rallygame voor die tijd. Ook de mogelijkheid om met vrienden op de bank te racen was top.

    Project Gotham Racing, deeltje 1. Op verjaardagen met mijn neefjes. De kleinste baan pakken en dan met 4 man tikkertje spelen. 1 auto in een andere kleur, laps op 99 en gewoon een beetje rondjes gassen en zodra je getikt wordt de controller omwisselen.

    Gran Turismo 1… geweldig!

    Need For Speed Porsche 2000, helemaal kapot gespeeld!

    Vakantie racer,,, tja… jeugd sentiment.

    Driver.. mijn eerste game die ik in de winkel kocht.. geweldig om over die drempels te vliegen in San Francisco.

    Op het moment zijn Driveclub en Project Cars pareltjes 🙂

  11. 682 XP
    Playstation Fan's avatar

    @RStylesGeleen: Ja de vetse race game ever, maar betwijfel of er een remake komt van die game , dat ze maar een nieuwe maken met het effect van grid 1, dus makers start your engines, wij wachten er geduldig op, wow wat een vette game is o nee was een vette game want online is het afgesloten jammer:)

  12. 1447 XP
    Jason28's avatar

    @17.142.157..xxx: ik noem dezelfde op, rallisport challenge de beste rally game ooit, en project gotham 1 en 2 de beste semi arcade racers destijds, overigens heeft Driveclub dezelfde besturing als de pgr reeks, wat momenteel dan nog steeds mijn favo racer is van dit moment. project cars heb ik, echter nog maar 10 minuten gespeeld, ik heb geen ps4 stuur en dan zijn de sim racers toch weinig aan met controller. Grid 1 en de oudere colin mcrae games staan trouwens ook in mijn toplijstje.

  13. 375 XP
    Enzo's avatar

    Beste raceserie ooit? Gran Turismo natuurlijk!

    Vanaf deel 1 ben ik al helemaal fan. Heb er ook speciaal een PS2 en PS3 voor gekocht. Gran Turismo is dan ook meer dan een ‘racegame’. Het heeft ervoor gezorgd dat ik als ware autoliefhebber en autokenner nog meer kennis van auto’s heb gekregen in de breedste zin van het woord: over nieuwe merken en modellen (m.n. buiten Europa), over tuning en afstellen, maar vooral over racen, juiste lijnen rijden, etc.

    Gran Turismo is wat dat betreft de benchmark voor alle andere racegames! Het is een geweldig totaalpakket, sowieso met de beste car handling in consolegames, maar ook met een singleplayer die verslavend is en je aanzet om steeds goed na te denken over je keuzes (koop ik een nieuwe auto, of tune ik er eentje uit mijn garage?). En vergeet niet de heerlijke menumuziek en de altijd lekkere sounds als je door het menu heen gaat (vind het volle synthesizer-geluid bij ‘menu terug’ in GT2 nog altijd het beste menugeluid ooit 😉 ): dit draagt allemaal bij aan het Gran Turismo-gevoel! Ik vind overigens deel 2, 4 en 6 de beste, de even nummers zijn steeds een verbeterde versie van het voorgaande deel.

  14. 375 XP
    Enzo's avatar

    Andere toppers zijn Project CARS en Driveclub.

    Project CARS is heel goed (na Gran Turismo het beste), maar wekt ook geregeld irritatie op. De game is gewoon niet af en niet zo gepolijst als een GT of Driveclub bijvoorbeeld. Er zitten teveel bugs in en het stoort me enorm dat deze niet worden verholpen door de ontwikkelaar. Denk aan het wazige stuurgevoel door standaard verkeerde force feedback instellingen, waardoor je dit voor alle auto’s zelf nog moet gaan instellen. Of in de carrièremodus telkens maar weer moeten opletten en doorklikken van races die je eerder al hebt gewonnen. Of de beperkte online mogelijkheden (bijv. een vriend joinen vanuit serveroverzicht) en het niet kunnen chatten in de multiplayer. Het is zogenaamd een community based/funded game, maar hoe de gamers nu in de steek worden gelaten, vind ik niet kunnen. Updates zijn er maar sporadisch en vervelende features of bugs worden niet aangepakt. Ze zijn waarschijnlijk al teveel met deel 2 bezig.

    Driveclub vind ik echt de grootste verrassing van de laatste jaren. En ook het beste voorbeeld van hoe je wel naar een community kunt luisteren. Wat een ondersteuning, wat een content en wat een topgame! Game zit zeer goed en slim in elkaar, grafisch is er op dit moment nog geen betere racegame, en door de juiste instellingen te kiezen kun je de meeste arcade-features uitschakelen. Helaas niet de belangrijkste, namelijk het rijgevoel, waardoor het altijd een arcade-racer zal blijven. Maar wel de beste in zijn soort!

  15. 375 XP
    Enzo's avatar

    Racen jullie trouwens met stuur/pedalen/playseat/etc.? Wat is jullie setup?

  16. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @Enzo: Die bugs bij Project Cars zijn idd soms irritant, ook na de race idd dat je moet uitkijken dat je niet perongeluk exit of leave race doet ipv continue, nooit gesnapt. Maar qua graphics, sounds en gameplay is voor mij echt Project Cars de beste en om dan meteen even op je laatste reactie terug te komen ik speel zonder stuur, dus gewoon met controller, zal je wel gezien hebben toen we potje online deden, maar dus van al die instellingen weet ik niks als je met stuur speelt dus daarover kan ik geen tips geven helaas. Verder Driveclub, wat ik zeker met plezier heb uitgespeeld maar de besturing voelde heel raar aan vond ik, te stroef..

    Op naar volgende maand! Waar Assetto Corsa en F1 2016 binnen een tijdsbestek van 3 dagen uitkomen, word weer veel racen volgende maand

  17. 375 XP
    Enzo's avatar

    @RStylesGeleen: Ja klopt, ik wilde die bug al niet noemen (incl. als je terugkomt in het menu, dat de cursor op ‘abandon season’ staat), maar dat is nou net zoiets waaraan je ziet dat ze niet op de details letten en onvoldoende naar de community luisteren.

    Maar wordt het niet eens tijd voor een racestuur dan? Dan voel je veel beter wat de auto doet plus dat het meer als echt aanvoelt natuurlijk.

    Op naar volgende maand inderdaad, kijk enorm uit naar Assetto Corsa! F1 2016 laat ik aan me voorbijgaan, vond F1 2015 niet zo boeiend als ik had gehoopt.

  18. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @Enzo: Ja! Dat abandon season is me dus al eens gebeurd terwijl ik bijna op t einde was van een Formula A seizoen echt zwaar irritant, maar nee ik heb niet de must om met een stuur te rijden, zit goed met de controller en er is eigenlijk bijna nooit iemand die me finaal eruit rijd dus ik vind het prima zo, misschien in de toekomst nog maar voorlopig even niet

    Wel jammer dat je geen F1 2016 gaat halen, maar natuurlijk wel top van Assetto Corsa, kunnen we weer eens paar races doen

    Wat vind jij trouwens van de DTM en V8 Supercar situatie? Moeten er games van komen, of een van de twee, of heb je liever een soort Project Cars/Assetto Corsa die gewoon een aantal verschillende klassementen in de game gooien (helaas geen DTM). Wellicht dat Codemasters een nieuwe GRID overweegt met oa GT3, DTM, V8 Supercar etc etc, zou tof zijn

  19. Anoniem -
    145.29.254.xxx's avatar

    Mooi topic!
    ikzelf ben altijd al een race fan geweest (zowel autosport als motorsport), en heb dan ook 99% van de race games die er zijn gespeeld.
    Pcars is zeker 1 van de torenhoge favoriete voor Best Racegame Ever 😉
    Heel benieuwd naar Assetto Corsa!
    Speel je trouwens ook met een playseat en stuur??
    Gtoetjes, FerryF1

  20. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @145.29.254.xxx: E Ferry, had je hier al verwacht maar aangezien je uitgelogd was zo te zien zal je dit niet onder replies terug vinden, maar zoals eerder aangegeven speel ik alleen met controllers en heb ik (nog) geen behoefte aan een stuur aangezien ik altijd voorin meerij, ik zie idd dat je, in tegenstelling tot mij, van auto en motorsport houd aan je games te zien, je had Ducati volgens mij al snel plat, ik hou t alleen op autosport, motorsport heeft me op een of andere manier nooit weten te overtuigen het te kijken op tv of te spelen op de PS.

    Ga je naast Assetto Corsa ook F1 2016 halen?

  21. Anoniem -
    206.16.134.xxx's avatar

    @RStylesGeleen: stuur is toch wel een dikke aanrader hoor 😉
    met controller rijd ik ook altijd vooraan, en met het stuur ook, maar het gevoel is zoooo veel toffer (zeker met Pcars en Dirt Rally) met een stuurtje.
    Uiteraard ga ik F1 2016 halen, das een no-brainer voor mij :p haha
    Ga er maar vanuit dat ieder race spel hier in huis komt 😉

  22. Anoniem -
    212.127.137.xxx's avatar

    @206.16.134.xxx: ^^^^ de reactie van 16:42 was ik trouwens, FerryF1

  23. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @206.16.134.xxx: Ik weet de beleving is dat veel vetter.. Maar zit ff goed zo, moet er natuurlijk ook de ruimte voor hebben etc

    Net als bij jou komt ook hier elke racegame in huis haha dus jij zou je ook meteen een nieuwe DTM game aanschaffen

  24. Anoniem -
    163.54.7.xxx's avatar

    @RStylesGeleen: project cars is een goede game , de knoppies waar jullie het over hadden is ook hier een puntje waar ik soms een beetje gefrustreerd door raak
    Maar het grootste probleem vindt ik toch de ai ,in de formule a wordt ik elke keer van de baan gebeukt als een botsautootje ,ze rossen er van achter vol in ,het lijkt wel of er op de auto een sticker zit met HIT ME FULL!!!
    De game waar ik op wacht is gran turismo! , die game heeft me tot nu toe nu altijd gebracht wat ik er van verwacht
    Mvg SuDDe

  25. 375 XP
    Enzo's avatar

    @RStylesGeleen: Je bent snel inderdaad met controller! Maar als je met een controller snel bent, dan ben je dat met een stuur ook, want het gaat natuurlijk om de juiste lijnen rijden.

    Ik moet zeggen, als je eenmaal met een stuur rijd, wil je niet meer terug. Ik race nu een jaar of 15 met een stuur. In het begin met een simpel Ferrari-stuurtje zonder force feedback, tegenwoordig met een T300 met alle toeters en bellen (o.a. 6 stuurwielen, pro pedalenset en versnellingsbak). En sinds een jaar of 10 heb ik een Playseat (inmiddels m’n tweede), en als je dat gewend bent, kun je ook niet meer zonder! Dus ik kan het je net als FerryF1 van harte aanbevelen, maar wees gewaarschuwd, want daarna kun je niet meer terug! 😉

    Ik heb V8 Supercar en DTM nooit gespeeld, dus ik kan er helemaal niet over oordelen. Codemasters heeft het ontwikkelteam van Driveclub overgenomen, dus daar heb ik wel hoge verwachtingen van. Misschien een nieuwe Grid met de grafische kwaliteit van Driveclub?
    Racesims als Project Cars en Assetto Corsa hebben inderdaad mijn voorkeur, maar het allermooiste zou ik toch Gran Turismo 7 vinden met een karrenvracht aan geweldige auto’s en een uitgebreide carrièremodus waar je weer minimaal een jaar mee vooruit kan. Gran Turismo Sport wordt wat dat betreft een goed warmhoudertje voor de tussentijd!

  26. 375 XP
    Enzo's avatar

    @163.54.7.xxx: Hi Sudde, dat probleem van het beuken heb ik juist online, met al die kansloze malloten, maar in de singleplayer komt dit nauwelijks voor. Moet wel erbij vermelden dat ik in de singleplayer nog niet in de Formule A heb gereden. Maar bijv. in LMP1 is de AI tamelijk goed, dat heet nauwelijks gebeuk.

  27. Anoniem -
    80.56.5..xxx's avatar

    @Enzo: online is gewoon lachwekkend,en ja in de lmp klasse had ik er geen of nauwelijks last van maar de formule a is het te hopen dat je de 1ste ronde doorkomt
    Toch heb ik veel plezier van de game ,en het geluid is ook echt goed, heerlijk hoe z,n v8 brult op een hoog volume !!!
    Mvg SuDDe

  28. Anoniem -
    17.142.154..xxx's avatar

    Bij Pcars moet je eigenlijk op hun forum op zoek naar een groepje echte racers.
    Op dat forum zitten alleen maar mensen die weten hoe ze moeten racen.
    En dus niet van die ‘first corner retards’.

    Inderdaad @Enzo, na gebruik van een goed stuur, wil en kun je bijna niet meer terug naar de controller.
    Het is nog wel goed te doen met controller, maar je mist dan echt de feeling van de FFB 😉
    groetjes FerryF1

  29. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @Enzo: Klopt, maar een goed werkend en snel reagerend stuur neemt denk ik ook de nodige ruimte in beslag toch? En het mag natuurlijk ook wat kosten, voorlopig zit ik even goed met mijn controllertje haha misschien is een stuur iets voor de toekomst de beleving lijkt me wel echt veel vetter zoals jullie al zeggen

    En idd wat betreft het beuken online, iemand die zoiets doet zou geregistreerd moeten staan en een waarschuwing moeten krijgen, als ie t dan nog een keer doet, lekker een paar dagen blokkeren van de online servers om t ze af te leren, daarom vond ik het mooi van ons gevecht in de laatste ronde op Hockenheim, ik zag ons op P1 en P2 wegrijden bij de rest maar jij kwam steeds dichterbij mij en toen je in mijn slipstream zat ging ik naar de binnekant toe om het voordeel uit de bocht te pakken, daarna maakte ik een kleine remfout en zaten we naast elkaar en kon je er voorbij, volgens mij maakte jij toen een kleine inschattingsfout in een van de laatste bochten en kon ik er nog net voorbij om er met de overwinning vandoor te gaan, was denk ik mijn meest zware bevochten online overwinning met Project Cars haha maar was een race om op te slaan, zeker omdat we elkaar niet raakte en alles op eigen kracht deden. Ik zag je trouwens de eerste race met de Porsche rijden en erna met de McLaren, heb je nog geen favoriete auto of rij je altijd met verschillende wagens?

    @SuDDe: offline moet ik zeggen dat ik ook weinig last heb van gebeuk (heb alle “beste” klasses al gehad FA, GT3, LMP1 etc) en ben nu bezig aan de wat mindere klasses (FB, GT4, LMP3 etc) het enige wat mij stoort bij de Formule klasses is dat de Al zomaar naar links of rechts stuurt zonder rede als er gewoon op een recht stuk gereden word, waarschijnlijk doen ze het er gewoon om hoor maar ja je weet zelf als het dan band tegen band is vlieg je de lucht in en is je hele auto naar de klote, wat betreft het geluid vind ik Project Cars echt fenomenaal, zelfs als mijn tv snachts wat zachter staat brult het geluid nog uit de speakers echt gruwelijk hoe ze dat gedaan hebben. Wat is je PsN trouwens dan voeg ik je toe

  30. 375 XP
    Enzo's avatar

    @RStylesGeleen: Haha, gisteravond was een geweldige race inderdaad, spannend tot de laatste bocht! Ik haalde je in, maar moest daarvoor van de racelijn waardoor ik de apex miste. Inschattingsfout inderdaad. Het is knap hoe snel je bent met een controller, want ik moest hard werken om naar je toe te rijden. En ik zal het maar verklappen hier: ik heb een racelicentie. 😉

    Maar dat was meteen ook de enige leuke race, omdat we als 1 en 2 startten. Zodra je verder op de grid staat, is het een loterij of je na bocht 1 nog op dezelfde plek rijdt, of helemaal achteraan. Wat een drama weer met dat gebeuk zeg… De laatste keren dat ik zelf een server maakte trouwens, heb ik daarom voor rollende start gekozen, want dat verkleint de kans ietsje dat het bij de start al misgaat.

    Ik heb in de GT3 niet echt een favoriet, maar de Porsche is lekker wendbaar (mist wel vermogen) en de McLaren is een goede allrounder. Met de Z4 waar jij altijd mee rijdt, kan ik niet zo goed overweg.

    Mbt stuur: ruimte is zeker nodig, want je moet een goed force feedback stuur ergens op bevestigen, wat ook nog eens behoorlijke krachten aan kan. Kom je toch al snel op een tafel of Playseat. Ik heb een gameroom dus voor mij is het geen issue, maar ik kan me voorstellen dat ruimtegebrek je nog even tegenhoudt. Geen probleem toch om met de controller te racen als we zo’n close races hebben? 😉

  31. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @WJayW: Assetto Corsa weer uitgesteld?! Dacht dat die 16 augustus zou komen, maar nu lees ik op hun eigen site “Coming 26th august”… Heb ik iets gemist of was dat nog niet bekend bij PsX? Zou dan al de 3e of 4e keer zijn dat ie uitgesteld is

  32. Anoniem -
    17.142.157..xxx's avatar

    @RStylesGeleen: hij staat al een tijdje op 26 Augustus.
    Precies 1 week na F1 2016 😀
    Dat wordt heerlijk racen vanaf midden Augustus 😉
    FerryF1

  33. 2015 XP
    WJayW's avatar

    @RStylesGeleen: Voor zover ik weet was de release van augustus al de 26e… maar bind me er niet op vast hoor 🙂 want zoals je zelf al zegt, de datum is al eerder een paar keer veranderd. En als het inderdaad 10 dagen later zou zijn, is dat ook niet de grootste ramp hoop ik, tenzij je natuurlijk speciaal vakantie genomen hebt voor die game…dan zou het wel wat zuur zijn.

  34. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @WJayW @FerryF1: Oke dan heb ik het waarschijnlijk verkeerd gelezen ik dacht namelijk al die tijd 16 augustus haha maar maakt niet uit, inderdaad veel racen weer volgende maand met F1 en Assetto, geweldig kan niet wachten, hopelijk krijgen we geen release wijzigingen meer de komende weken

  35. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @Mrduckie88: Haryanto gister bevestigd dat hij seizoen afmaakt bij Manor Racing, mooi. Hopelijk kan ie dit F1 seizoen een puntje scoren, zou fantastisch zijn

  36. Anoniem -
    94.208.187..xxx's avatar

    Aarava op YouTube heeft 3 F1 2016 gameplay video’s staan.
    Looks awesome!!!
    Daar kan ik heel wat uurtjes in kwijt 😉
    FerryF1

  37. 375 XP
    Enzo's avatar

    @RStylesGeleen: Vandaag weer andere geluiden, hoop voor je dat zijn sponsor op tijd met het geld over de brug komt, anders kon het wel eens einde oefening voor Haryanto in de formule 1 zijn.

  38. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @Enzo: Heb het meegekregen idd, begint een vervelend verhaal te worden, voordeel is dat de eerstvolgende race meteen dit weekend is dus we niet lang op een bevestiging hoeven te wachten.. Hoorde vandaag ook geluiden dat ze met Manor in gesprek zijn om Rio gewoon Hockenheim te laten rijden en tijdens de zomerpauze de andere zaken geregeld worden.. Snap sowieso al niet waarom ze daar niet meteen aan dachten om het tijdens de zomerpauze te doen ipv hem tot race 11 (een na laatste race van de eerste seizoenshelft) te laten rijden met de kans dat dat meteen zn laatste is.

    Ik hoop dat hij tot het einde van het seizoen blijft en misschien zelfs in 2017 nog rijdt, als enige Indonesische coureur ooit in de F1 zou t zonde zijn als hij maar 11 Grand Prix meedoet, vooral omdat hij toch al een tijd in de Manor familie zit

  39. 375 XP
    Enzo's avatar

    @RStylesGeleen: Dan kan ik hem dit weekend nog zien rijden, want ik ga ernaar toe. 🙂

  40. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @Enzo: Oww meen je niet vet man! Ik wilde dit jaar ook gaan naar Spa of Hockenheim maar eerlijk gezegd is het me gewoon te duur tegenwoordig, vandaar dat ik vorige week naar DTM ben geweest ipv F1.. Wel vet man veel plezier alvast! Ga je hele weekend of alleen de race?

  41. 375 XP
    Enzo's avatar

    @RStylesGeleen: Hele weekend, dus mooi vooruitzicht. Samen met Julsrulez, hier ook op PSX Sense actief.

    DTM lijkt me ook erg gaaf om een keer naartoe te gaan!

  42. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @Enzo: Mooi man Hockenheim is ook altijd spectaculair, hopelijk kunnen Rosberg en Vettel wat moois neerzetten daar

    DTM is inderdaad vet om mee te maken, het is natuurlijk niet zo snel als F1, maar de V8 motors met 500 PK brullen gewoon echt ziekelijk in je oren haha, en de autos op zich zijn ook echt heel mooi allemaal, en het is niet duur om heen te gaan, goude tribunekaartje bij start/finish kost €65 op Zandvoort (weet niet hoeveel t bij andere circuits is)

  43. 375 XP
    Enzo's avatar

    @RStylesGeleen: Euh, Verstappen en Vettel hè… 😉

    Bedankt voor de tip, DTM wil ik graag een keer naartoe. En datzelfde geldt voor Le Mans, wil ik ook een keer meemaken!

  44. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @Enzo: Haha! Zeker Maxje ook, maar zie dit jaar liever Rosberg dan Hamilton de titel pakken vandaar :p P1 Vettel, P2 Rosberg P3 Verstappen 😉

    Ja ik weet niet waar je ergens vandaag komt maar DTM zal ook in 2017 in Zandvoort zijn, ik heb er zelf 2 en half uur voor gereden om de race te zien, wees er wel snel bij met de tickets want de goude tribune tickets waren binnen no time uitverkocht, dan kan je wel nog altijd een staanplaats ticket kopen natuurlijk maar het was aardig druk daar, bijna 40.000 toeschouwers zeiden ze, verder is in augustus dit jaar de 24 uur van Zolder dat is 20 minuutjes van mij vandaan maar weet nog niet of ik ga

  45. Anoniem -
    77.251.22..xxx's avatar

    Projectcar trust300 ,zeer moeilyk aftestellen,iemand hint?Dank.

  46. Anoniem -
  47. 375 XP
    Enzo's avatar

    @77.251.22..xxx: http://pcars.oscarolim.pt

    Handige site waarop je per auto de settings kunt terugvinden. Het kostte mij wel ca. 4 uur om alle auto’s in te stellen… (Een van de irritatiepunten van Project CARS.) Maar is wel essentieel voor een goed stuurgevoel. Succes ermee.

  48. Anoniem -
    143.179.28.xxx's avatar

    Goedemiddag mede Petrolheads,

    Ik ben zelf begonnen met de racegames vanaf de PS1, dus tot het heden heb ik wel de meeste bekende racetitels in bezit gehad.

    Mijn fav top 3 van dit moment.

    Project Cars.
    Driveclub.
    F1 2015.

    F1 2016 en AC GTS al gepreordert cant wait.

    Even wat anders persoonlijk zal ik het vet vinden. Als de PS4 soort gelijke racegame krijgt zoals FORZA. Waarom omdat wij geen racespel hebben die de diverse mogelijkheden FORZA mee met zich brengt.

    Grosser Preis van Deutschland begint zo!!!!
    Hopelijk niet zo saai als GP van Hongarije.

    Kijkze!!!!!!

  49. Anoniem -
    143.179.28.xxx's avatar

    @ gevorderde racers voeg me als je er voor open staat.

    Psn. Yordani

    Nu nog met ds4 straks met Wheel.
    Net tweeling gekregen dus nog ff wachten lol

  50. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @Enzo: Hoe was je weekend Hockenheim? Jammer van Vettel en Rosberg maar Maxje wel weer mooie podium!

  51. 375 XP
    Enzo's avatar

    @RStylesGeleen: Was heel gaaf, dank je! Spannende race natuurlijk en goed resultaat van Verstappen. Mijn geliefde Ferrari doet het de laatste tijd wat minder, maar dat kon de pret niet drukken.

    Na de kwalificatie rond het hele circuit gelopen, en na de race ook nog een stuk over het circuit, dan zie je toch wel meer hoogteverschillen dan in Project Cars.

    En de GP2 maakt tegenwoordig meer geluid dan de F1, dat kan toch niet?? Erg jammer van het geluid vergeleken met jaren geleden, toen ik al kippenvel van het briljante, hoogtoerige geluid kreeg bij het uitstappen op de parkeerplaats.

  52. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @Enzo: Ja de GP2 maakt harder geluid dat kan ook helemaal niet ik mis het oude schreeuwende F1 geluid…

    Waar zat je ergens? Zag dat er veel mensen waren, niet helemaal uitverkocht maar de meeste stoelen waren toch bezet

  53. 375 XP
    Enzo's avatar

    @RStylesGeleen: Innentribune C, is bij 3 na laatste bocht (Sachs kurve). Bij ons was het goed gevuld, en met veel Nederlanders/Verstappen fans!

  54. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @Enzo: Dat is een mooie plek om te zitten idd! Ik zag het ja echt veel Max vlaggen en Oranje geklede fans haha mooi

  55. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @143.179.28.xxx: ik ga je toevoegen, proficiat met je tweeling! Wat bedoel je trouwens met ds4 met wheel?

  56. Anoniem -
    143.179.59.xxx's avatar

    @RStylesGeleen: ow dat ik nu nog momenteel met de dualshock speelt. Moet nog ff wachten dan kan ik weer make it rain betreft geld.

  57. Anoniem -
    143.179.59.xxx's avatar

    @Enzo: kerel bezoek je meerdere GP’s? Dat lijk me zo mooie ervaring om mee te maken man. Ik heb helaas geen Petrolheads vrienden in real life hun denken alleen maar aan geld maken. Ik ben nu niet bij jou me zieltje aan het verkopen,volgens mij kan je een andere met ons delen hoe het echt gaat in real.life op big GP.

  58. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @143.179.59.xxx: Ohzo ja ik speel alleen met de dualshock, zou ook graag een stuurtje willen maar heb de ruimte er helaas niet voor, misschien iets voor over een paar jaar..

  59. Anoniem -
    31.149.119..xxx's avatar

    Er waren hier toch Rio Haryanto fans?
    Die rijdt niet meer vanaf nu, in Spa zit Ocon in de Manor

  60. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @31.149.119..xxx: Ja heb t gelezen helaas.. Als Indo zijnde stelt dit me erg teleur, had misschien gehoopt dat Haryanto dan in de DTM zou rijden maar dat is ook niet het geval

  61. 375 XP
    Enzo's avatar

    @RStylesGeleen: Ja, da’s jammer voor je en hij heeft het helemaal niet verkeerd gedaan. In kwalificatie vaak genoeg voor Wehrlein geëindigd. In races was Wehrlein over het algemeen wel sterker. Wie weet krijgt hij nog een kans in de F1.

    Wel reden te meer voor jou om Max te supporten nu! 😉

  62. 375 XP
    Enzo's avatar

    @143.179.59.xxx: Is absoluut een mooie ervaring en kan ik je zeker aanbevelen om eens te bezoeken. Maar het is helaas niet meer zoals het was, en dat komt maar door 1 ding: geluid! Het geluid en daardoor de beleving is een stuk minder als in de tijd van de heerlijke, hoogtoerige V8-en (en V10/V12). Hierdoor echt een stuk minder aantrekkelijk en dat is zonde! Enige voordeel is dat je geen oordoppen meer in hoeft.

  63. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @Enzo: Ja jammer, in de races kon het zeker beter maar in de kwalificatie deed ie zeker niet onder voor Wehrlein maar goed, niks meer aan te doen, hopelijk krijgt hij idd nog eens een kans in de F1..

    Haha ja Max supporte ik sowieso al, evenals Vettel en Rosberg, samen met Haryanto waren hun mijn 4 favoriete rijders

  64. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @Enzo: Als je interesse hebt, kan je je aanmelden op www.racestars.nl voor online kampioenschappen met serieuze tegenstanders, dit geldt voor F1 2016, Project Cars, Assetto Corsa, Dirt Rally en later dit jaar Gran Turismo Sport!

  65. 375 XP
    Enzo's avatar

    @RStylesGeleen: Bedankt voor de tip, heb jij je ook aangemeld?

  66. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @Enzo: Ja ik heb al een paar races meegedaan, het niveau is ff aanpoten aangezien hun precies weten wat voor setup ze moeten pakken voor elke baan en de meeste van hun rijden met een stuurtje, mijn beste resultaten tot nu toe zijn een P4 met Project Cars in een endurance race van 2 uur en een P3 afgelopen zaterdag met F1 in een 25% race, meestal is het een mooie volle grid, maar t is wel fijn racen als je weet dat iemand je niet eraf wilt beuken en je gewoon langs laat als je iemand lapt.. Komende donderdag is een 25% test race met F1 op Hockenheim, gewoon even de site checken voor meer info, iedereen is welkom maar je moet je wel aan bepaalde regels houden bv op tijd afmelden als je niet kunt racen, en het hele kampioenschap dezelfde auto pakken of zoals met Pcars dezelfde livery pakken steeds, als je echt veel wint dan word je uiteindelijk ook beloond met bv startnummer 1, een eigen “Team RSP” (RaceStars Pro) account of een eigen Pcars, F1, Assetto t-shirt met allerlei logos en dergelijke erop, ze zijn ook aan het kijken om bepaalde prijzen en geldprijzen weg te geven maar dat is even afwachten ivm belasting etc je kent het wel.. Het zijn serieuze gasten die ook contact hebben met mensen van Pcars, F1 en Assetto om bepaalde logos te mogen gebruiken etc en sommige hebben zelfs ook sponsors en licenties enzo, dus ik raad je aan om even www.racestars.nl te bezoeken en rustig een kijkje te nemen

  67. 375 XP
    Enzo's avatar

    @RStylesGeleen: Klinkt goed! Bedankt voor de info. Heb voorlopig even weinig tijd, maar ga me in september maar eens aanmelden dan.

    Hoe bevalt F1 2016?

  68. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @Enzo: F1 2016.. Pff schei uit aub bahbah..

    HAHA nee grapje wat een TOPgame vind ik persoonlijk, alles klopt aan de game, safety car, formation lap, zelf 80 aanhouden in de pitstop, de zelfoptrekkende start.. Het is echt het hele pakket in een echt geweldig, je moet hem echt halen als je m nog niet hebt! En morgen kan ik Assetto Corsa ook nog eens halen haha word lekker veel racen komende maanden

  69. Anoniem -
    68.180.228..xxx's avatar

    F1 2016 TOPGAME !
    Assetto Corsa ook SUPER !
    weet iemand iets van de dlc plannen van AC?
    bijvoorbeeld het Red Pack of het Japan Pack?

  70. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    @68.180.228..xxx: Nee weet alleen dat vandaag (vrijdag) een gratis dlc komt, weet ff niet welke, en als je m gepreorderd hebt krijg je gratis de prestige pack erbij, Assetto is idd top vind Project toch wat fijner rijden en betere graphics… En ja F1 is echt top, lekker op niveau met racestars.nl!!

  71. Anoniem -
    84.195.229.xxx's avatar

    @RStylesGeleen:
    Prestige pack dlc code heb ik afgelopen dinsdag al ingevuld en gedownload 😉
    9 extra auto’s 😀

  72. Anoniem -
    213.10.90..xxx's avatar

    @84.195.229.xxx:
    Pcars zier er grafisch beter uit, maar AC heeft echt de betere handling en ffb feeling

  73. 1151 XP
    RStylesGeleen's avatar

    Marco Wittmann in de BMW M4 de nieuwe DTM kampioen!!! Word Rosberg dit weekend F1 wereldkampioen??