Vanaf vandaag is PlayStation VR verkrijgbaar, wat zijn jouw ervaringen tot nu toe?

playstation-vr (3)

Vandaag was het dan eindelijk zover, PlayStation VR is namelijk gelanceerd. Het goede nieuws is dat bijna iedereen voorzien kan worden van een headset, mits je een pre-order hebt. De voorraden zijn namelijk beter dan aanvankelijk gedacht. Bestel je de headset echter vandaag pas? Dan kan het zijn dat je nog even moet wachten. Zo meldt Bol.com een leverdatum van 22 oktober wanneer je de headset nu bestelt. Menig Media Markt vestiging heeft echter nog voorraad, zo valt op de website van de elektronica gigant te lezen.

Je hebt in onze review al uitgebreid kunnen lezen wat wij van de headset vinden en dat was behoorlijk positief. Qua launchgames hebben we tot nu toe PlayStation VR Worlds gereviewd alsook Headmaster. Dit zijn beiden vrij matige games, maar de echte toppers zijn onder andere RIGS, Driveclub VR en Batman: Arkham VR. De reviews van deze games zullen snel volgen.

De vraag aan jullie is alleen, hoe bevalt PlayStation VR je tot nu toe? Is het wat je ervan verwacht had en wat vind je van de beschikbare games? Laat het ons weten in de reacties hieronder, we zijn namelijk erg benieuwd naar hoe jullie VR op de PS4 ervaren.

  1.    2145 XP
    jimke1's avatar

    wat ben ik blij dat ik dit toestel heb ge kocht keek er zo naar uit heb dan maar until dawn er bij gekocht wat is mij dat verschieten die game zo tof gemaakt had er wel een beetje ervaring mee van op GAMFORCE maar dit is toch een heel groot verschil nu denk ik mij nog valkery te gaan halen mijn ervaring tot nu toe is top ๐Ÿ™‚

  2. Anoniem -   
    62.194.223..xxx's avatar

    Vanmorgen gelijk gehaald met VR worlds en DriveClub. Icm m’n playseat echt een epische ervaring! Okรฉ de graphics zijn niet amazing! Maar alles bij elkaar is het geheel enorm overtuigend.. ik loop wel erg te kloten met die camera. Ik heb die 1ste generatie camera’s dus die met die blokjes, en loop behoorlijk te stoeien met het vinden van de juiste plek. Het is telkens weer anders lijkt wel als ik de VR bril aanzet.

    Het probleem van die camera is met name dat die moeilijk op een plek stil blijft liggen. En daardoor trekt het beeld soms scheef en dat is wel wat vervelend. Maargoed ik ga straks de tape er maar even bijpakken om hem dan goed vast te zetten.

    Al met al ONWIJS enthousiast over het geheel!

  3. Anoniem -   
    85.119.105..xxx's avatar

    Ik ben jaloers ๐Ÿ™‚ Veel plezier, hoor graag jullie ervaringen!

  4.    1427 XP
    Mrduckie88's avatar

    Ben vooral benieuwd naar zaken als :

    “echte” games, zoals een GTA , Fifa , F1 etc etc. Hoe dit uitpakt. De Eyetoy en psmove, dat is beide niet echt geworden als wat ze beloofd hadden, zeg maar….

    Of mensen echt hinder ondervinden qua vermoeide ogen etc. Ik had dit zelf bij een 3D bril wel namelijk, zowel thuis als in de bioscoop (in de bios wel veel erger als thuis)

  5.    471 XP
    rolf77's avatar

    @62.194.223..xxx:
    Ik heb een keer zo’n beugel gekocht en blijft ie goed boven de televisie zitten. Tracking doet het heel goed bij mij. Geen klachten. Ben al de hele middag aan het genieten!

  6.    1263 XP
    20style [20]'s avatar

    Kben ook blij voor de mensen die een goede ervaring hebben met de vr bril. Nog veel plezier !!!:D

  7. Anoniem -   
    188.202.95..xxx's avatar

    Heb driveclub vr mogen uitproberen, en vond hem echt vet ๐Ÿ˜€ Zo rond kijken in de auto en uit de raam kijken was leuker dan ik verwacht had.

  8. Anoniem -   
    82.168.3.xxx's avatar

    Echt heel positief. Graphics zijn inderdaad stapje terug.. hier Let ik vooral op tijdens de menu’s en het laden. Als dat de game echt begint ben je compleet in die game. De ervaring is een bijzonder moment. Nog nooit zoiets ervaren. Weet uiteraard niet hoelang dit gevoel blijft, maar tot die tijd genieten! Check ook voor de video Apps. Ben de naam vergeten maar die stad in de wolken. Tis echt bizar dat je midden in een stadje in de wolken staat en alles gebeurt om je heen. Dit is echt fantastisch. Dit zal altijd gaaf zijn. Concreet : Idd niet beste graphics en hordeur effect, maar als je eenmaal bezig bent is totaal niet belangrijk. Tracking gaat tot nu toe perfect , met alle launch apparatuur. Aanrader !

  9. Anoniem -   
    84.241.215..xxx's avatar

    Kan ik hem van iemand lenen voor een paar maanden , ik weet het nog nie zeker of ik hem moet kopen

  10.    628 XP
    insanespartan's avatar

    Op de gfx na( ps2/N64 soms ) is het totaal plaatje echt de moeite waard. Je zit zo in die wereld dat de gfx niet eens meer opvallen. Heb btw ook die 1st camera maar absoluut geen problemen met tracking. Ik vind die playroom zo leuk vooral die 20 poppetjes zoeken in die wereld is echt amazing. Hoop dat er meer van zulke spelen komen. Deed met beetje denken aan mario 64 maar dan in 360 graden.

    Plus in de store heb je nog RE7 ‘demo’ en Until Down. Wat ik ook zeker aanraadt te kijken is Allumette. Dat is een filmpje van ong 10min in VR. Echt super goed gedaan. Iedereen nog veel plezier met de VR ik ga zelf weer verder.

    Cao

  11. Anoniem -   
    205.157.81.xxx's avatar

    @84.241.215..xxx: Je mag mijn VR wel lenen totdat RE7 uitkomt. Mijn psn is: Benniegek

  12. Anoniem -   
    143.179.104..xxx's avatar

    Net gekocht bij de Gamemania ze hadden er nog 1 in vrije voorraad geluk gehad

  13. Anoniem -   
    205.157.81.xxx's avatar

    @insanespartan: Heb jij enig idee hoe lelijk n64 games eruit zien? de meeste ps1 games zie er nog beter uit.

  14. Anoniem -   
    77.160.67..xxx's avatar

    Vanochtend binnengekregen en net, omdat er gegeten moet worden, de PSVR aan de kant gelegd. Wat een ervaring zeg. Erg gaaf!!! Ook de gratis content is zeker de moeite waard. Vanavond ga ik er eens echt voor zitten en ga een paar uur Driveclub VR en EVE Valkyrie ‘beleven’. Ik game al heel wat jaartjes maar VR is echt een ‘immersive experience’ tov 2D beeldscherm. Kan in mijn ogen niets tegen op

  15.    1208 XP
    Aenea's avatar

    Wow! Echt wow! Duurde ff voordat ik vond hoe ie lekker zat met mijn koptelefoon ook op enzo, en calibreren duurde eventjes, maar jeutje wat is dit leuk zeg!

    Het is inderdaad iets minder scherp allemaal dan je zou willen, maar vind het reuze mee vallen allemaal! Die cockpit view in die Eve Valkyrie demo met die hologrammen: wauw!

    En in Sports Bar VR heb ik me net op tijd tegen weten te houden om niet mijn 2 move controllers op de pool table neer te leggen, hahahaha.

    Maar helaas merk ik nu wel heel duidelijk dat mijn bril nieuwe glazen nodig heeft, rechteroog is iets slechter geworden laatste jaar en nu merk ik dat en dat zorgt voor iets meer inspanning. Maar ff gauw langs de opticien!

  16.    1208 XP
    Aenea's avatar

    @62.194.223..xxx:
    Van de week heb ik deze houder gekocht bij BOL:
    https://www.bol.com/nl/p/speedlink-tork-ps-camera-stand-for-ps4-black/9200000035883141/

    Werkt uitstekend, nu verschuift ie niet meer!

  17. Anoniem -   
    84.241.210..xxx's avatar

    Een vriend van me heeft m en heb er even mee kunnen kloten en ik vind het zelfpersoonlijk nog een beetje meh.alle games die voelen als een demo en in mijn ogen niet als een echte game. zodra een witcher/skyrim/bioschok etc gerund kan worde met de VR dan haal ik m

  18. Anoniem -   
    84.241.210..xxx's avatar

    @Mrduckie88: die zijn er niet

  19. Anoniem -   
    77.250.76..xxx's avatar

    Het is zeker tof, alleen heb ik move controllers van de PS3 en die willen niet connecten met de PS4. De snap ik nog even niet hoe ik dat werkend ga krijgen.

  20.    69 XP
    Myron's avatar

    Ik heb ‘m sinds gisteren en eigenlijk zoek ik iemand die me een beetje kan helpen, ik blijf me namelijk maar rot kalibreren ๐Ÿ™‚

    – Initiรซle setup prima
    – Scherm werkt goed, je ziet je menu als een mooie bioscoop. Alles mooi recht
    – Game opstarten, game start een beetje scheef. Option knop doet weinig
    – Driveclub VR, Rigs, Until Dawn, etc: beetje scheef. Daarna bij iedere beweging van mijn hoofd gaat het beeld steeds schever zitten. uiteindelijk had ik na een rondje Driveclub m’n view een kwartslag gedraaid. Dus als ik naar links keer kijkt mijn avatar naar voren… super frustrerend. Heb ook alles gekalibreerd met woonkamer licht aan, medium, uit, bank verschoven, camera gecheckt. Etc.

    Weet iemand misschien wat ik hieraan nog kan doen? Heb het idee dat de bril wel supervet is als mijn blikveld een beetje oke blijft

    Bedankt! ๐Ÿ˜€

  21.    69 XP
    Myron's avatar

    @77.250.76..xxx: Je moet even je usb-kabel gebruiken, zo kreeg ik ze aan de praat ๐Ÿ™‚

  22.    37 XP
    Sensi's avatar

    Hoe doen jullie het met geluid? Gebruik je de headphones die meegeleverd worden of schakel je bij wijze van spreken gewoon het dolby setje in je kamer in? Dus heb je perse een koptelefoon nodig om de ervaring beter te maken?

    Ga zo door met het delen van de ervaringen en maak ons jaloers.

  23. Anoniem -   
    82.74.173..xxx's avatar

    @62.194.223..xxx: je kunt de option key ingedrukt houden om het beeld te positioneren nogmaals indrukken als het nog niet goed in.

  24. Anoniem -   
    82.74.173..xxx's avatar

    @Sensi: Met een hoofdtelefoon op wordt het realistischer dan met de geluidsset vind ik. Gebruik zelf over ears headphone dan zit je er helemaal in.

  25. Anoniem -   
    82.74.173..xxx's avatar

    @Myron: je moet de optionknop ingedrukt houden dan verspringt het beeld. Als het dan nog niet helemaal goed is herhaal je dat nog een keer

  26. Anoniem -   
    82.74.173..xxx's avatar

    Supergave ervaring ook de video’s zijn erg mooi gemaakt Netflix is ook goed om aan te zien. Bij valkyrie werd ik even duizelig door teveel te draaien. De graphics zijn minder maar dat doet aan het genot niet veel af. Wel zou ik direct een nieuwe bril aanschaffen wanneer dit op de markt komt. Ook ga ik nu de pro aanschaffen want men zegt dat deze beter de bril tot zijn recht laat komen. kortom een dikke aanrader.

  27. Anoniem -   
    145.129.156.xxx's avatar

    Ik haal hem volgende maand samen met de pro.
    Enigste wat mij echt tof lijkt is eve valkyrie die rigs ziet er toch echt nie uit heb streams bekeken.
    Ziet er allemaal beetje saai uit.

  28. Anoniem -   
    62.194.129..xxx's avatar

    Tsja wat zal ik zeggen, verwacht dat Sony elk moment belt en omwisseld. Krijg de melding sluit uw ps vr aan door op het knopje te drukken. Krijg hem nu alleen nog aan met het verwijderen van de powercable van de bijgeleverde unit grrrrr

  29. Anoniem -   
    145.132.220.xxx's avatar

    Ook ik ben super tevreden ..calibreren is ook hier een dingetje .. Bij games kan ie ineens scheef staan terwijl ik vooruit kijk de option button inhouden helpt niet. Wat wel helpt is is mij meer naar links of rechts verplaatsen op de bank.

    Ik heb een vraag
    Ik merk als ik door de bril kijk aan de uiterste beide kanten links en rechts een half maantje transparant randje alsof het effect van een dubbele bril van die vergrote glazen je kent het wel. Als ik mijn ogen dan die kant op stuur dan verdwijnt het. Het gaat maar om een randje van paar mm in vorm van de uiteinde van de lens halve maan dus. Niet irritant maar als je er aan denkt wel zichtbaar. Meer mensen die dit zien… Kan dit ook een soort referentiekader zijn om motion sickness tegen te gaan.

    Ik zou zeggen let even links en rechts op de randen dan snap je wat ik bedoel!

    Voor de rest heel erg enthousiast!!

  30. Anoniem -   
    145.132.220.xxx's avatar

    Overigens heb ik 10 games (waaronder demo’s gespeeld ) de beste ervaring tot nu toe. Batman VR ongelofelijk! Geen gimmick . 20 euro voor een kort avontuur maar ow wat is dat het waard. Ik vind rush blood al goed maar Batman VR is overtreffend!!

  31. Anoniem -   
    145.132.220.xxx's avatar

    En als derde een tip: vergeet niet je cinema scherm van normaal naar groot te zetten voor bv Netflix en je 2D games. Althans als je dat prettiger vindt. Mijn ervaring is dat je in de bios zit. In te stellen door de ps knop ff in te houden en dan onder PlayStation VR scherm grootte wijzigen.

    Als iemand nog kan terugkoppelen over die randen aan de zijkant weet ik iig dat het niet aan mijn bril ligt. Thanks!

  32.    69 XP
    Myron's avatar

    @82.74.173..xxx: Bedankt, maar dat hielp niet! Heb nu begrepen dat het aan de camera ligt, dus ik ga even kijken of ik nog meer licht op de bank waar ik zit kan schijnen. Bedankt voor je input!!!

  33. Anoniem -   
    82.176.204..xxx's avatar

    hier werkt hij ook prima , nog geen tracking problemen gehad.
    Maar zaten er bij jullie ook geen beschermfolie voor de lenzen ,ik kon in elk geval niets vinden.

  34.    13 XP
    sebas74gamer's avatar

    Ik vind het ook geweldig. Heb hem sinds gisteren en helaas heeft Nedgame geen game bij geleverd. Dus ben vooral de demo’s aan het doen. En die zijn er genoeg en geweldig! Ja mindere kwaliteit beeld dan je HD breedbeeld, maar gecompenseerd door de overweldigende beleving. Wow!
    Het duurt ff voordat je de juiste positie vindt van de bril op je hoofd. En je moet niet van de spanning gaan zweten want dan beslaan je lenzen… Hahahahah…zo meteen weer als dinosaurus aan de gang!

  35. Anoniem -   
    62.194.223..xxx's avatar

    @Aenea: thanks!! Zeker handig

  36.    5 XP
    Marco020's avatar

    Hallo
    Heb vandaag ook de vr bril samen met until dawn gehaald
    Na een kwartiertje spelen gaat me beeld op zwart en dan ruis in beeld en dan komt me beeld weer terug voor paar minuten en dan slaat die weer op zwart ,wie heeft dit ook ? zwaar irritant zo spelen weet iemand wat het is .??

  37.    2738 XP
    moes's avatar

    Ik lees veel positieve verhalen !

  38. Anoniem -   
    66.249.93..xxx's avatar

    Ik zou hem per direct halen als de games interessanter waren, voor mij gevoel is dit nog de pac man fase van de ps vr. Op het moment dat vr de norm word en games zoals overwatch vr ondersteuning krijgen, sta ik als eerste in de rij.

  39.    137 XP
    Enzo's avatar

    Mooi om alle ervaringen hier te lezen van de early adopters (of eigenlijk: innovators). Vooral positieve ervaringen, maar ook een paar opstartproblemen of kinderziektes. Veel plezier in elk geval allemaal! Ik heb voorlopig geen tijd, maar zodra dat wel het geval is, wil ik VR waarschijnlijk aanschaffen.

    Wat ik me afvraag: is het echt zo’n flinke achteruitgang qua graphics? Waar kun je het mee vergelijken? Als je graphics zeer belangrijk vindt, kan het dan zelfs zo zijn dat je VR nu links laat liggen en pas aanschaft bij een flinke visuele upgrade?

  40. Anoniem -   
    82.74.173..xxx's avatar

    @Marco020: Niet zo mooi klinkt alsof er iets te warm wordt zou direct morgen proberen een ander exemplaar te krijgen als ik jou wat. Volgens mij heb je nu nog recht op een vervangend apparaat anders wordt het een reparatie en dan ben je hem een tijdje kwijt.

  41.    292 XP
    Morpheus_nl's avatar

    Man Man Man, ik zit nog steeds op het werk vanaf vanmorgen 7. Pakje is bezorgt en ligt te wachten, dat gaat vast heel laat worden vannacht want ik moet en zal het ervaren vandaag…

  42.    2145 XP
    jimke1's avatar

    @insanespartan: ja daar heb je gelijk in Allumette is echt de moeite waard om eens te bekijken knap stuk

  43. Anoniem -   
    77.160.67..xxx's avatar

    @Enzo:

    Wat ik me afvraag: is het echt zoโ€™n flinke achteruitgang qua graphics? Waar kun je het mee vergelijken? Als je graphics zeer belangrijk vindt, kan het dan zelfs zo zijn dat je VR nu links laat liggen en pas aanschaft bij een flinke visuele upgrade?

    mwa valt wel mee, maar kan/zal erg persoonlijk zijn. De ervaring/beleving van VR verus 2D scherm is geweldig. De mindere kwaliteit neem je (ik in ieder geval wel) al snel voor lief. Batman, Rush Blood, Valkyrie te geweldig om niet zelf te ervaren. Ja ik ben erg positief, nee ik heb geen aandelen Sony. gewoon enthousiast over deze game changer

  44.    339 XP
    Diederik's avatar

    Echt fantastisch, soms te realistisch waardoor ik misselijk word. Rush of blood is wel kapot leuk, een ziek attractie gevoel

  45. Anoniem -   
    84.27.215..xxx's avatar

    @84.241.215..xxx: wat denk je zelf op dag van releash? Tuurlijk, heb 399,- betaald om hem direct een aantal maanden uit te gaan lenen haha

  46. Anoniem -   
    89.99.136..xxx's avatar

    Absoluut briljant nu alle demo’s gehad en net aan 1 stuk door rush of blood uitgespeeld de graphics zijn prima ik was bang na alle negatieve reacties maar ben zeker niet teleurgesteld in tegendeel na bijna 4 uur non stop ga ik nu batman vr vr worlds en rigs en battlezone nog spelen 20 blikjes redbull en een nachtje doorhalen

  47. Anoniem -   
    62.194.223..xxx's avatar

    @Myron:

    Zelfde probleem.. je hebt denk ik ook de 1ste generatie camera? Ik ontdekte dat die niet helemaal recht stond. Die nu goed vast gezet en het probleem is weg!

  48.    24 XP
    Starthemel's avatar

    Alleen battlezone en rush of blood gespeeld tot nu toe; vooral die laatste vind ik heel vet. Tracking werkt goed, headshots in rush of blood met move controllers zijn geen probleem. De eerste afdaling in rush of blood maakt behoorlijk misselijk, maar dat gaat snel over – paar keer echt rot geschrokken ๐Ÿ™‚

  49. crew Redacteur -    2025 XP
    Sensu's avatar

    @62.194.223..xxx: Zoals er al meermaals boven mij werd gezegd; zo’n camera stand biedt echt een uitkomst hiervoor! Los zijn deze geloof ik een tientje, maar in zo’n starter set zit hij er ook bij (met klem voor boven op de tv) en die is 20 euro van Big Ben. Ik had precies hetzelfde probleem in het begin, maar nu is het daarmee opgelost.

    Ot; mijn ervaring met PS VR is super! Ben erg tevreden met de aanschaf. Tot nog toe zijn RIGS en Battlezone m’n favoriete games. Ben ook heel erg benieuwd naar Wayward Sky en Batman VR. Ook direct een VR Stand erbij gehaald om hem op te zetten als ik ermee klaar ben. Vond de prijs een beetje hoog (35 euro) maar hij is wel van erg goede kwaliteit materiaal, dus uiteindelijk wel waard.

  50. Anoniem -   
    94.215.91..xxx's avatar

    Ik ga eerst voor de PRO, omdat ik weet dat de pro in combinatie met VR een betere frame rate kunt halen, en ik persoonlijk vind het grafische aspect toch belangrijk , en stiekem hoop ik dat de pro beter overweg kan met de VR , en het beeld toch net wat mooier kan maken .

  51. crew Redacteur -    2025 XP
    Sensu's avatar

    Oh, en voor mensen die nog overwegen om PlayStation VR te halen en ng niet de kans hebben gehad om hem uit te proberen: Game Mania (alle winkels) heeft aanstaande zaterdag (15/10) vanaf 12:00 ’s middags een demo dag, dus hier kan je het uitproberen EN je kan een heel VR pakket winnen.

    Het is overigens ook heel leuk om anderen te zien gamen met zo’n VR headset op, heb ik vandaag al mogen ervaren. ๐Ÿ˜›

  52. Anoniem -   
    94.210.236..xxx's avatar

    @62.194.223..xxx: Als het beeld scheef staat, even Options knop ingedrukt houden, dan calibreert hij opnieuw, en staat alles weer recht zoals je op dat moment de bril hebt staan.

    Edit: bril ipv brol…

  53. Anoniem -   
    145.132.220.xxx's avatar

    Voor iedereen: Batman VR is de meest complete ervaring van wat er nu op de markt ligt.

    Als until Dawn een 9 krijgt dan krijgt Batman een 12 ๐Ÿ˜‰ geen spoilers maar er zitten momenten in het spel waar je jezelf letterlijk als figuurlijk tegenkomt alleen met een Batman pakje aan. Onwerkelijk positief.

    Wat betreft de VR bril..
    Heeft niemand ervaren dat de hoeken soms als een dubbele bril (potbrileffect) in de ooghoeken te zien zijn? Weliswaar transparant.
    Vooral als je de lenzen naar je gezicht brengt en locked zodat er onder geen licht meer doorheen komt ervaar ik dat de ooghoeken wat lensachtig overkomen. Iemand?

  54. Anoniem -   
    84.27.215..xxx's avatar

    @82.176.204..xxx: bij mij zat er op iedere lens beschermfolie

  55.    193 XP
    Rhythmicjoint's avatar

    Sinds vanmiddag in huis. Bij de MM gekocht voor โ‚ฌ393,- websiteprijs. Makkelijk aan te sluiten. Geen problemen met tracking ed. Ik heb de eerste gen cam, dus die werkt gewoon goed. Rush of Blood is dik en The Kitchen ook. Kan niet wachten op RE7. Dat gevoel in je maag in dat karretje is net alsof je in een achtbaan zit. Met The Kitchen zat ik te gillen. Kortom… een aanrader!! Morgen weer ff verder. Dat knopje om de hoofdband te verstellen achterop. Die hoef ik niet eens in te drukken. De band veert sowieso al. Iemand dat ook opgevallen?

  56. Anoniem -   
    145.132.220.xxx's avatar

    @Rhythmicjoint:
    Die is er voornamelijk als je de band hebt gelocked met het draaiwieltje achter op de headset daarmee krijg je het weer los

  57.    3733 XP
    vinnie1234's avatar

    Vandaag binnen gekregen. In 1 woord: Geweldig!

    Heb de 1e gen camera en tot nu toe eigenlijk geen tracking problemen gehad.

    Beeld is goed genoeg, maar niet super. Als je de oculus gewend bentzal het je tegen vallen. Maar absoluut geen deal breker. Moment dat je in een game zit merk je het niet eens meer.

    Heb voornamelijk playroom gespeeld en dit is gewoon briljant. Speelde samen met nog iemand en dat was gewoon lachen gieren brullen. Alle 2 zie je wat anders en je moet elkaar helpen. Dit is gewoon briljant gedaan.

    Driveclub viel beetje tegen. Vergeleken met de rest ziet dit er echet slecht uit =(

    Al met al een dikke 10-

    Die min komt door het lampje op de processor. Ps4 staat slaap kamer en dat Roode lampje irriteer ik me kapot aan ๐Ÿ˜‰

  58.    24 XP
    Starthemel's avatar

    @vinnie1234: Ja idd driveclub is gruwelijk. Dangerball uit VR worlds daarintegen echt heel leuk

  59. Anoniem -   
    145.132.220.xxx's avatar

    Driveclub VR is visueel idd een stukkie minder maar niet verkeerd! Bochten schat ik nu altijd goed in door de diepte. Hopelijk ziet het er op de PRO uit zoals je mag verwachten. Maar er scoort 1 spel de hoofdprijs qua Awful graphics en dat is….. Even de naam vergeten maar dat je met een skateboard liggend van de weg afgaat. Man man man breng het dan niet uit… Voor de rest Riggs een topper op graphics gebied miss wel de betere van alle

  60. Anoniem -   
    85.148..xxx's avatar

    Ik heb maar even met PS VR gespeeld en dan met name Drive Club VR. Wat me opviel is dat het effect van het kunnen rondkijken in de drivers seat erg tof is. Verder begon ik heel langzaam een gevoel van motion sickness te krijgen. Het kan zijn dat ik gewoon moet wennen aan VR maar misschien wen ik wel niet aan de ‘snellere’ games. Als dit laatste het geval is vind ik het alsnog geen miskoop want er zijn genoeg andere spellen met minder snelle bewegingen en andere toepassingen. Morgen nog maar eens uitgebreider testen.

    De installatie verliep snel en vlekkeloos door de instructievideo’s die hier afgelopen woensdag waren gepost. Op de lenzen zat folie en alles was apart verpakt. Verder voelde de VR in het begin een beetje zwaar maar dat went heel snel. Na een paar minuten voel je amper dat je ‘m op hebt. Grafisch natuurlijk niet te vergelijken met een full hd tv maar gameplay is wat mij betreft eigenlijk altijd het belangrijkste en daar excelleert het apparaat in.

    En mensen, ga niet te veel verwachten van ‘grote’ games die wel even overgezet worden op vr. Gezien het feit dat het niet aan te raden is dat je urenlang aan een stuk met dat ding op je hoofd zit en de innovatieve besturing verwacht ik niet dat ze al te veel afwijken van de kleinere games. Kort maar krachtig moet je maar denken.

    Al met al ben ik erg blij met het apparaat en ik zie het als een welkome afwisseling op het ‘gewone’ gamen. Ik hoop alleen dat het beginnende gevoel van misselijkheid een gevalletje ‘wennen’ is en na een paar VR sessies als sneeuw voor de zon is verdwenen…

  61.    292 XP
    Morpheus_nl's avatar

    Wouw wat vet. Demo disk afgewerkt, en Daarna VR worlds. Super gaaf. Morgen drive club. En ga zeker ook nog valkyrie halen en tob raider. Resolutie is idd wat minder maar stoort mij echt niet… wouw wouw wouw. Elke cent waard! De potentie is echt enorm.. ! 1th gen camera boven op fe tv in een houder van ebay. Nergens last van gehad. Headset zit als gegoten. Ik ben echt helemaal tevreden. .

  62. Anoniem -   
    95.96.75..xxx's avatar

    Even een vraagje. Is er iemand die Valkery heeft getest? Lijkt mij met Driveclub, Batman en Rigs het leukst.

  63.    159 XP
    BONKER's avatar

    Ik heb alleen nog Driveclub gedaan, de demo’s en een paar gratis ervaringen. Ben er heel blij mee, zoals de meeste zeggen zijn de graphics wel wat minder maar dat doet nauwelijks afbreuk aan de ervaring. Kan niet wachten tot Eve op de mat verschijnt

  64.    14 XP
    Lebowski72's avatar

    Ik heb ‘m sinds gisteravond in huis, in 1 woord geweldig. Ik heb een pakket gekocht met de nieuwe (ronde) camera en heb geen tracking problemen, ook in Ocean decent kon ik achter me kijken zonder tracking verlies. Normaal houd ik niet van racegames omdat het inschatten van de bochten op een plat scherm zo moeilijk is, maar in VR is het geweldig ! Ipv moeilijk doen, alle bochten missen en turen naar de 3 pixels die de horizon vormen was driveclub VR gewoon echt racen !
    Qua graphics, het is duidelijk een PS4 vanwege licht en schaduweffecten etc etc, maar het lijkt alsof het PS2 resolutie is. Op moment dat je aan het spelen bent zie je dit echter niet meer, je zit echt in de wereld. Lage resolutie viel me op bij driveclub VR, echter niet bij ocean decent. Ik denk dat het komt omdat drieclub veel harde kleurovergangen heeft (bv van de red-dirt van het circuit over naar het felle groen van een boom, bij de overgang zie je echt de resolutie). Ocean decent echter heeft alles in het groen-blauw zonder echte harde overgangen. M’n vriendin heeft ocean decent geprobeerd en had niet in de gaten dat het computer gegenereerd was, ze dacht dat het een film was.
    De nieuwe camera werkt goed alhoewel ik soms het gevoel had dat ik altijd naar recht moest kijken. Heb op een gegeven moment m’n stoel 15 graden gedraaid. Pas na het spelen zag ik dat ik niet recht voor de camera zat maar 30 cm links ervan. Zal vanavond de camera verplaatsen en hoop dat het dan beter is.
    Ik heb eigenlijk alleen nog maar driveclub, ocean decent en playroom gespeeld. Positief verrast was ik met het playroom (1 persoons) spelletje waar je de kleine robotjes moest zoeken, het deed me heel erg aan Ratchet and Clank denken, ik hoop dat er een Ratchet and Clank komt voor de VR.

    I’ve seen the future and it looks fantastic !

  65.    14 XP
    Lebowski72's avatar

    Oh, en de nieuwe ronde camera komt met een voetje en is ook makkelijk boven op de TV om de rand heen te haken.

    Ik had geen last van motion sickness (heb ongeveer anderhalf uur gespeeld), ook niet toen ik over de kop ging in driveclub VR (dat komt ervan als je rechts uit het raampje naar het voorbij vliegende landschap zit te kijken ๐Ÿ™‚

  66.    14 XP
    Lebowski72's avatar

    @Mrduckie88: Het is niet te vergelijken met een 3D TV, bij m’n pa ooit eens #D TV gekeken, knallende koppijn na een half uurtje en de rest van de dag ziek geweest. Bij de PSVR nergens last van.

  67.    14 XP
    Lebowski72's avatar

    @vinnie1234: Ik heb een knippertje in het 220 kabeltje van de voeding gezet…

  68. Anoniem -   
    159.46.196.xxx's avatar

    vind het persoonlijk erg tegenvallen, graphics zijn slecht, the games zijn veels te kort

  69. Anoniem -   
    77.160.67..xxx's avatar

    zie wat reacties op die houder voor de camera. Ikzelf heb niet de mogelijkheid om boven een TV te plaatsen (beamer en dus totale andere inrichting…), maar heb een zeer goedkope oplossing die de camera toch op z’n plaats houdt: stuke klitteband onder de camera plakken en uiteraard het contradeel op de plek waar je de camera wilt hebben. bijna graties en dat compenseert weer de PSVR, camera, nunchuck dildo’s en alle software ๐Ÿ˜‰

    En ja EVE Valkyrie is niet normaal zo vet. Je zit gewoon in de cockpit en je wordt de ruimte in gelanceerd. Wel heel erg wennen aan de besturing en dus 360 graden kijken, richten, schieten, versnellen, remmen . pffff ben kapot

  70.    128 XP
    Space-Invader's avatar

    Zie je wel, er was en is dus gewoon genoeg voorraad. Al die berichtjes waren dus alleen maar om het aantal pre-orders op te drijven en gamers bang te maken dat ze anders achter het net zouden vissen. Kennelijk waren er gelukkig met mij voldoende anderen die zich niet gek hebben laten maken ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ™‚

  71. Anoniem -   
    145.132.220.xxx's avatar

    Voor de mensen die motion sickness ervaren bij driveclub mogelijke oplossing: niet in de achteruitspiegel kijken. Zijspiegels geen probleem

  72.    37 XP
    Sensi's avatar

    Na alle reacties ben ik bijna over de streep getrokken om โ€˜m ook te halen.

    Toch een paar vraagjes waardoor ik nog twijfel:

    1 Gebruik je het beste eigen headphones of zijn de meegeleverde ook prima te doen? Ik heb hier nog een setje liggen van goede kwaliteit en neem aan dat ik die gewoon kan aansluiten.

    2 Is de bedrading lang genoeg (ik zit circa 3 a 4 meter vanaf de tv) en niet storend als je rondkijkt? Kan me voorstellen dat het constant tegen je gezicht tikt.

    3 Daar ik de 1st gen camera (van de launch) heb liggen, is het aan te raden om een standaard erbij te kopen die je bovenop de tv klikt? Want beweegt de camera veel tijdens het spelen en is bovenop de tv de ideale positie?

    4 Het laatste puntje is eigenlijk nog het belangrijkste en dat is het zicht tijdens het spelen. Zijn er nog dode hoeken of blurry randen waar je tegen aankijkt die je gedeeltelijk uit de ervaring halen?

    Qua games oriรซnteer ik me vooral op Batman, Until Dawn en Driveclub. Driveclub in het bijzonder omdat ik een racesetup (stoel, wheel) heb staan.

    Nog tips voor andere titels die de moeite waard zijn? Downloadtips van demoโ€™s en accessoires zijn ook welkom want bij genoeg aanbevelingen/geruststellingen sta ik morgen in de winkel.

    Alvast bedankt!

  73. Anoniem -   
    62.140.132.xxx's avatar

    Mijn god wat ben ik misselijk zeg

  74. Anoniem -   
    145.132.220.xxx's avatar

    @Sensi:

    1. Ja ik gebruik de gold headset maar oordopjes kunnen zelfs nog harder . Al vind ik ze wel scheller

    2. Over het algemeen niet. Je kunt bij sommige games wat rondlopen binnen 4m2 zoals Batman en in de kooi van ocean decent (VR worlds) dan voel je de draad wel eventjes.

    3. Ik heb de nieuwe camera met standaard die klip.
    Je camera beweegt niet. Eenmaal vastzetten desnoods met klittenband met plakspul ofzo.
    Het is aan te bevelen om wel
    Vrijheid verticaal te houden want ik ervaar soms dat ik bij bepaalde spellen verticaal moet stellen.

    3 ik had het zelf over een blurry rand. Ik bedoel eigenlijk potglazen effect. Storend is het niet en weet dus niet of ik de enige ben aangezien er niemand op reageert. Deze ‘blurry rand’ in de ooghoeken zijn overigens niet altijd zichtbaar afhankelijk van de kijkrichting en zijn ook transparant daardoor ook niet echt hinderlijk. Het wordt minder als ik de vrbril verder van mij afschuif.

    4. Batman VR absoluut als eerste spelen
    Until Dawn mooie 2de
    VR worlds is aangenaam leuk speel anders de demo van ocean decent! Die mag je ook als eerste spelen hele gave ervaring in de kooi de zee in.
    Kitchen de demo erg kort maar heavy !

    Verder download alle interactieve speelfilms ik geloof dat er 2 animaties zijn. Met dat konijn vind ik minder die andere in de wolken is net een sprookje Efteling super gaaf.

    Download alle demo’s zitten goeie tussen

    Driveclub VR zul je gaaf vinden zeker
    Met je stuurtje alleen grafisch valt deze wat tegen houd daar beetje rekening mee.

    Rigs, ocean decent, Batman VR en Until Dawn zijn grafisch heel erg oke! Ook in VR!

    Halen dat ding en accessoires move controllers anders gaat de hele ervaring in Batman VR minder worden en ook blood rush. Daar draait het juist om je handen!

  75. Anoniem -   
    145.132.220.xxx's avatar

    Dubbel*

  76.    411 XP
    BornedKiller1908's avatar

    @Myron:
    Juist minder licht dan toch?
    Die camera moet de lichtjes op de vr bril en de move juist zien om ze te tracken

  77. Anoniem -   
    145.132.198.xxx's avatar

    @145.132.220.xxx:

    Super, hartstikke bedankt voor je moeite en feedback.
    De move controllers stonden inderdaad al op het verlanglijstje, thanks.
    Ik moet nog even kijken wat ik voor de audio ga regelen, maar dat hij gaat komen is toch wel zeker.

  78.    37 XP
    Sensi's avatar

    zie comment boven

  79. Anoniem -   
    46.129.105..xxx's avatar

    Supergaaf om al die reacties hier te lezen! Zo te horen zit het wel snor met de PS VR. Ik wacht nog eventjes totdat ik weet wat de PS4 Pro gaat doen voor de PS VR qua graphics en fps.

    En mischien koop ik straks de hele boel wel in รฉรฉn keer: de PS VR bundel met camera + Move controllers en de PS4 Pro. Good times are a’ coming ๐Ÿ™‚

  80. Anoniem -   
    94.215.29..xxx's avatar

    @vinnie1234: Stroom gaat toch van de usb af..? of zet jij je ps4 in slaap stand…?

  81. Anoniem -   
    5.104.116.xxx's avatar

    @94.215.29..xxx:

    Hij heeft ook eigen stroom bron ๐Ÿ˜‰

    Gr

    Vinnie1234

  82. Anoniem -   
    145.132.220.xxx's avatar

    Even een concrete vraag.
    Heeft iemand ook wel eens dat een streepje blijft staan. Ofwel lijkt wel slapende pixels. Als je naar het ps menu gaat en weer terug naar de game is dit streepje weg. Zowel linker als rechter lens komt het wel eens tevoorschijn. Beide altijd op dezelfde plaats. Ze gaan weer weg gelukkig maar na paar uur gamen zie ik ze soms. Alleen ps menu of game opnieuw opstarten helpt dan.

    Iemand?

  83.    69 XP
    Myron's avatar

    @BornedKiller1908: op een gegeven moment ga je vanalles maar proberen, maar je redenatie klopt hoor! Gisteren eindelijk werkend gekregen, blijkbaar is de sweet spot bij mijn opstelling iets meer dan een meter van de camera, niet verder. Alles werkt perfect nu! Bedankt voor de hulp!