Begin december liet Sony weten dat de PS4 wereldwijd meer dan 50 miljoen keer was verkocht. Tijdens de Tapei Game Show in Taiwan heeft Hiroyuki Oda, general manager van Sony Interactive Entertainment Japan, aangegeven op hoeveel verkochte exemplaren de console nu zit. Hij meldde dat de console nu 53.4 miljoen keer is verkocht, wat bijzonder veel is.

Het daadwerkelijke verkoopaantal ligt dus tussen dat aantal en de eerder genoemde 50 miljoen in. Erg indrukwekkend, maar de aantallen wat betreft software verkopen doen er nog een schepje bovenop. Er zijn namelijk 401.1 miljoen games verkocht voor de PS4, wat natuurlijk gigantisch veel is.

Verder vertelde Oda nog dat 2016 een jaar was waarbij ze een vruchtbare product line-up konden aanbieden. Men had natuurlijk naast de reguliere PS4 ook de PS4 Pro en natuurlijk PlayStation VR. Oda bood echter zijn excuses aan voor het feit dat de PS4 Pro en PS VR slecht verkrijgbaar waren tijdens de launch, iets wat vooral in de Aziatische regio het geval bleek. Veel winkels in Japan en omstreken kregen immers vrij weinig exemplaren van PS VR en zaten vervolgens erg lang zonder.

Toch wilde hij men ook geruststellen, want hoe langer VR uit is, des te beter de technologie wordt en het aanbod diverser. Hiermee geeft hij dus in-direct aan dat je nu nog niet per se VR hoeft te hebben, omdat het product nog moet groeien en games moet krijgen.

“Sales of PS4 exceeded 53.4 million units worldwide, and the sales total of PS4’s game software reached more than 400 million [401.1 million]”

“2016 was a year when we were able to offer a fruitful product line-up”

Als we nog even naar de cijfers kijken en dan vooral die van de verkochte PS4’s, is dit natuurlijk iets om erg trots op te zijn. Met meer dan 400 miljoen verkochte games, is het ook nog eens zo dat consumenten gemiddeld zo’n 7.5 games hebben gekocht per persoon. Een gemiddelde dat behoorlijk hoog ligt.

Wat de PlayStation Plus adoptie ratio is weten we niet, maar als die al rond de 25% ligt van alle verkochte consoles, dan kijk je naar een flinke inkomstenbron.