Eind januari liet Sony nog weten dat ze de PlayStation 4 op dat moment 53.4 miljoen keer hadden verkocht wereldwijd. Uit de publicatie van nieuwe officiΓ«le cijfers blijkt dat de console uitzonderlijk goed verkoopt, want het verscheepte aantal staat inmiddels op 57.1 miljoen.

Dit maakte Sony bekend tijdens een meeting met aandeelhouders, waarin men de cijfers van Q3 (oktober – december 2016) bekendmaakte. Dat de console juist die periode zo hard is gegaan is niet verwonderlijk, de feestdagen zaten hier immers bij.

In dit derde kwartaal van het fiscale jaar heeft Sony een totaal van 9.7 miljoen consoles verscheept. Dit is een nieuw record, want het vorige was in handen van de PS2 die in dezelfde periode in 2003 8.8 miljoen consoles verscheepte.

Sony heeft overigens als doel staan om 60 miljoen consoles te verschepen voor het einde van het huidige fiscale jaar, namelijk voor 31 maart 2017. Vooralsnog lijkt alles op schema te liggen en rond begin april zullen we horen of het is gelukt. Wat natuurlijk goed bij zal dragen om de verkopen nog meer te stimuleren, is de release van Horizon: Zero Dawn op 1 maart.