Gisteren kon je al bij ons lezen dat er eindelijk een PS4 Pro update onderweg is die 1080p resolutie en 60 fps mogelijk gaat maken in Final Fantasy XV, dat in de nabije toekomst. Dat is echter niet het enige wat director Hajime Tabata te melden had, want hij wierp ook licht op andere komende updates.

Zo zal Chapter 13 aangepast gaan worden, na enige ophef over hoe vanaf dat hoofdstuk de game ontzettend lineair werd en ook dat bepaalde punten in het verhaal te vluchtig besproken werden en niet duidelijk waren. De patch die dit allemaal moet gaan verbeteren zal, gezamenlijk met de Episode Gladio downloadbare content, beschikbaar worden gesteld op 28 maart.

Tevens maakte Tabata bekend bezig te zijn met een update die off-road rijden met de Regalia mogelijk maakt. Hierdoor hoef je dus niet meer op de weg te blijven en zul je alleen voor erg ruig terrein je Chocobo hoeven te gebruiken. Er werd niet bekendgemaakt of de geüpgrade Regalia Type-F waarmee je kan vliegen, ook kan landen naast de wegen zonder te exploderen. Wanneer deze update verwacht wordt, kon Tabata nog niet zeggen.

Als laatste liet hij nog weten dat de Final Fantasy XV Platinum demo beschikbaar zal zijn tot 31 maart, nadien zal Square Enix deze offline halen.