Mafia III ontwikkelaar Hangar 13 heeft aangekondigd dat men behoorlijk wat downloadbare content releases gepland heeft staan voor een release dit jaar. Alhoewel Mafia III in de reviews het niet heel goed gedaan heeft, heeft de game wel erg goed verkocht. Er is dus een flink aantal spelers die mogelijk wachten en geïnteresseerd zijn in downloadbare content voor de game en dus is het logisch dat er nieuwe DLC volgt voor Mafia III.

De eerste uitbreiding heet ‘Faster, Baby’ en zal eind maart uit gaan komen. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat protagonist Lincoln een samenwerking aangaat met Roxy Laveau om een corrupte sheriff neer te halen. Hangar 13 belooft met deze uitbreiding snelle auto’s, dramatische achtervolgingen en prachtige stunts.

De tweede uitbreiding heet ‘Stoned Unturned’ en zal in mei vrijgegeven worden. Hierin heeft Lincoln een reünie met CIA agent John Donovan en gaan ze samen een oude ruzie oplossen met een nieuwe rivaal in de game. Zij kennen deze rivaal nog uit de Vietnamese oorlog en zij hebben nog een appeltje met hem te schillen.

Als laatste is er ‘Sign of Times’ die mikt op een release in juli. In deze uitbreiding draait het verhaal om een aantal rituele moorden gelinkt aan een cult. Lincoln’s onderzoek brengt hem naar de onderbuik van de Old Bayou in een wereld vol drugs.

Alle drie de uitbreidingen zijn onderdeel van de Season Pass voor Mafia III. De studio meldt dat men zich met deze uitbreidingen vooral wil gaan focussen op het verhaal en bijzondere momenten. Nieuwe gameplay mechanics, omgevingen en activiteiten zullen ook toegevoegd worden aan de game dit jaar.

Heb je geen Season Pass? Dan dien je per uitbreiding te betalen, hoeveel is echter nog niet bekend.