Voor de gelukkigen die uitgenodigd zijn voor PS4 firmware 4.50 beta 2 en die een PlayStation VR hebben, ligt er nog een update klaar. Firmware 4.50 beta 2 brengt namelijk ook een update voor PlayStation VR met zich mee met versienummer 2.40.

Wanneer je deze update installeert, krijg je niet te zien wat dit nu precies met de headset doet, maar gelukkig wordt er op menig fora al het één en ander over gedeeld.

De Cinema Modus voor PlayStation VR maakt het mogelijk non-VR content via de headset te bekijken en met de nieuwe update wordt de kwaliteit hiervan verder verbeterd. Zo meldt een gebruiker: “It’s hard to describe how it’s improved. The edging just seems smoother I guess.”

Er zijn meer mensen die dit melden en ook de ervaring van 3D Blu-ray wordt als bijzonder en mooi omschreven. Het is fijn dat Sony aandacht besteedt aan de Cinema Modus, aangezien de kwaliteit alvorens de update niet goed genoeg was om vaak te gebruiken.

Verder wordt er nog gemeld dat het ‘wegschuiven’ van het beeld nog niet is opgelost met deze update en ook de PlayStation VR processing unit verwerkt nog altijd geen HDR na 2.40.