Cyber Gadget gaat een bijzonder programma uitbrengen voor mensen die graag willen cheaten in PS4 games. Zij komen namelijk met een PS4 Save Editor, die het mogelijk maakt bepaalde unlocks voor elkaar te krijgen via het bewerken van savegames.

Enkele voorbeelden hiervan zijn Max Stock Exp in Final Fantasy XV, 9.999.999 XP in Persona 5, 9.999.999 aan Gold in Dragon Quest Heroes II of 999,999 Precious Gems in Gravity Rush 2.

Hiermee wordt het unlocken van Trophies voor cheaters jammer genoeg wel makkelijker. Zo kunnen zij een game naar een bepaald level of progressie niveau brengen, vlak voordat een Trophy wordt vrijgespeeld.

Voor online games zal deze tool weinig kunnen doen, aangezien veel progressie opgeslagen wordt op de servers van de uitgevers zelf, in plaats van via een savegame lokaal bij de gebruiker.

De tool zou ondersteuning hebben voor meer dan 80 games en hier allemaal verschillende waardes voor klaar hebben staan. Het is goed mogelijk dat Sony uiteindelijk een manier gaat vinden om gebruikers van deze tool te kunnen bannen, maar als we naar de PS3 kijken is dat niet gebeurd. Het is dus even aankijken hoe Sony hierop reageert.

Meer informatie over het product kun je terug vinden op de officiële website.