Special: For Honor – De Vikingen – Na onze special over zo’n beetje alles wat For Honor te bieden heeft, behandelen we in de komende drie artikelen elk volk apart. We focussen ons hier in dit eerste artikel op de Vikingen en het gaat hier puur over de multiplayer, want daarin spelen de helden immers een belangrijke rol. Meer weten over wat de rest van For Honor voor je in petto heeft? Klik dan hier.

Wie zijn de Vikingen?

Een verzameling van honderden clans die leven op een ijzige toendra. Na honderden jaren te hebben rondgezworven zijn ze teruggekeerd naar hun oude thuisland: Valkenheim. Hier leven al deze clans samen, hoewel dat voor de buitenwereld oogt als een burgeroorlog, want lang niet elke clan kan met de ander overweg. Met de nieuwe dreiging aan de horizon moeten ze zich echter verenigen om te voorkomen dat hun beschaving wordt weggevaagd. De Vikingen zijn brute krachten die heersen op zee en op meren waar ze nauwelijks te stoppen zijn, maar vergis je niet in hun primitieve oerkracht skills op het land, waar ze geduchte tegenstanders in gevechten zijn.

De Plunderaar

Uit de kluiten gewassen Vikingen die vechten met de Dane-bijl, een gigantisch wapen dat met twee handen gedragen dient te worden. Zij kiezen altijd de aanval en zijn fysiek bijna niet te evenaren. De grote bijl maakt ze echter wel wat trager en ze hebben weinig bescherming om het lijf. Niet dat ze dat nodig hebben, want met hun gevaarte rammen ze overal doorheen.

Kenmerken: Gemakkelijk in gebruik, ontmantelende vechtstijl en goed met zware aanvallen.

Speciale vaardigheden: Niet-afweerbare zoneaanval in alle ketenaanvallen. Sterk met verdoofaanvallen, evenals krachtige, veelzijdige worpaanvallen.

Krijgsheer

Eervolle krijgsheren die op een klassieke, maar gevaarlijke manier vechten: in de ene hand een zwaard en in de ander een schild. Vergis je niet, dat schild is niet alleen om te verdedigen, want deze kan ook gebruikt worden om gemene klappen mee uit te delen. Ze staan vooraan als de strijd begint en ondersteunen andere helden.

Kenmerken: Gemiddeld in gebruik, kort bereik met een vechtstijl die om tegenaanvallen draait.

Speciale vaardigheden: Defensieve eigenschappen voor lichte en zware aanvallen, defensieve stand en niet te blokkeren kopstoot.

De Berserker

In tegenstelling tot de Plunderaar is de Berserker snel. Hij moet het hebben van snel opeenvolgende aanvallen. Gewapend met twee bijlen en de lenigheid van een wild dier, op zoek naar een prooi, is dit een gevaarlijke tegenstander.

Kenmerken: Moeilijk in gebruik, overrompelende vechtstijl en goed in snelle aanvallen over een korte afstand.

Speciale vaardigheden: Sommige aanvallen kunnen meerdere doelen op rij raken, goede afweereigenschappen en stormaanvallen die vijanden kunnen overrompelen.

De Walkure

Vederlichte vrouwelijke verkenners die een deal hebben gesloten met Odin. Ze vechten voor wie ze willen en stropen de veldslagen af, op zoek naar dienaars. Ze maken gebruik van een speer en schild, die ze tot in de puntjes beheersen. Geduchte tegenstanders zonder genade. Ze verzorgen maar wat graag een reisje naar Valhalla.

Kenmerken: Gemiddeld in gebruik met complexe combo’s en houdt vijanden op afstand.

Speciale vaardigheden: Is uitstekend in vijanden neerhalen en kan haar schild gebruiken om aan te vallen.

De Viking locaties

We kunnen Odin trots gaan maken op twee verschillende locaties. De eerste is River Fort en de naam verklapt eigenlijk alles al. Het is een gigantisch fort naast een rivier, bedekt met een dikke laag sneeuw en ijskoud. Op de binnenplaats zal het grootste gedeelte worden uitgevochten, maar vergeet de verraderlijke paden die erachter liggen niet. Een steek in de rug is nooit ver weg.

De tweede locatie is Canyon. Hoewel de naam doet vermoeden dat dit louter een kloof is, blijkt dat niet het geval. Dit zeer groene gebied bevat ook veel bruggen en een open plek met water. Door de nauwe gangen is het hier aan te raden om altijd op je hoede te zijn. Er kan zomaar ineens een vijand om de hoek komen.