Special: For Honor – De samoerai – Na onze special over de Vikings, is het nu de beurt aan de samoerai. We focussen ons hier alleen op de multiplayer, want daarin spelen de verschillende helden uiteraard een belangrijke rol. Ben je benieuwd naar wat For Honor nog meer voor je in petto heeft? Klik dan hier.

Wie zijn de Samoerai?

Krijgers met een ziel en een ijzersterke discipline. Gedreven en bijzonder dodelijk. Nadat de apocalyptische ramp het volk hun thuis heeft gekost, hebben ze zich verplaatst naar een veel natter klimaat. Na een millennium van reizen hebben ze eindelijk een vestiging gevonden nabij de Vikings en de ridders, maar ook dat betekent niet altijd vrede. Ze zijn in de minderheid, maar hun onverstoorbare toewijding aan hun cultuur geeft ze een zeer goede discipline. Ook hun kennis van vechtsport en geraffineerde manier van aanpak kan hen helpen in de strijd met de grote oorlog die op komst is.

Kensei

Samoerai zoals we die in de meest klassieke vorm kennen. Een dik, sterk harnas met een angstaanjagende helm. Een perfecte beheersing van de katana. Ze zijn snel en zijn leiders op het slagveld. Vandaar dat ze ook de controle hebben over een regen van vuur, als het moment daar om vraagt.

Kenmerken: Gemiddeld in gebruik, flexibele vechtstijl en een goed mêleebereik.

Speciale vaardigheden: Zijn hoge zware aanvallen zijn niet afweerbaar. Kan middels veel manoeuvres en aanvallen ketenaanvallen inzetten.

Shugoki

Deze beschermers van het volk kunnen wellicht als lomp overkomen, maar schijn bedriegt. De Shugoki zijn zeer behendig met de kanabo, een gigantische knuppel waarmee normale stervelingen nog geen klap zouden kunnen uitdelen. Menselijke sloopkogels waar je maar beter voor oppast.

Kenmerken: Gemakkelijk in gebruik, ontregelende vechtstijl en deelt harde klappen uit.

Speciale vaardigheden: Passieve ononderbreekbare houding met zware oplaadaanvallen. Zijn lichte aanvallen zijn niet te stoppen.

Orochi

Een perfecte combinatie van kracht en snelheid. Deze samoerai hebben banden met de ninja clans. Ze weten razendsnel meerdere tegenstanders onschadelijk te maken. Volgens de samoerai staat één Orochi gelijk aan tien krijgers, wat zeer effectief kan zijn op het slagveld.

Kenmerken: Moeilijk in gebruik, sluipende vechtstijl en goed met tegenaanvallen.

Speciale vaardigheden: Zeer snelle lichte aanvallen, sterker afweervaardigheden en kan na ontwijken snel tegenaanvallen inzetten.

Nobushi

Krijgers die de binnenlanden van de samoerai veilig houden. Niemand weet echter wie er verscholen gaat achter deze maskers. Ze vechten in een zeer licht harnas en lijken nauwelijks klaar voor de strijd, maar schijn bedriegt. De Nobushi lijken één te zijn met hun naginata, een lange stok met een lang lemmet aan het einde.

Kenmerken: Moeilijk in gebruik, goede controle over de omgeving en heeft een zeer groot bereik.

Speciale vaardigheden: Kan snel reviven en beschikt over de capaciteiten om goede en snelle ondersteuning te verlenen.

De samoerai locaties

De twee locaties van de samoerai zijn onderverdeeld in Overwatch en Forest. De eerste is een strategisch gelegen fort aan de rand van een klif. Een grote locatie met veel open plekken voor directe gevechten. Ook artillerie is hier in grote getale aanwezig. Boogschutters, katapulten, het gaat hier helemaal los.

De tweede locatie is Forest, een dichtgegroeide verstikkende locatie waar je als speler makkelijk de weg kwijt kunt raken. Het is belangrijk om hier niet zomaar in het wilde weg rond te rennen. Strategie is alles en pas op dat je niet ineens uit een boom wordt besprongen.