In 2013 werd forma.8 aangekondigd voor onder andere de PlayStation Vita en PlayStation 4. Gamers die geïnteresseerd waren in dit spel hebben heel veel geduld moeten hebben, maar nu is er dan eindelijk een releasedatum gegeven. De metroidvania-titel zal vanaf 23 februari in de PlayStation Store te vinden zijn.

In forma.8 krijg je de controle over een klein verkennings-ruimteschip die per ongeluk terecht komt op een onbekende planeet. Al het contact met het moederschip is verbroken, maar je besluit om verder te gaan met je missie: het vinden van een krachtige energiebron.

MixedBag belooft een game die alle gameplay met zich meeneemt van andere succesvolle metroidvania-titels. Zo heb je een grote wereld die je kunt onderzoeken, er zijn verschillende power-ups te vinden, verschillende puzzels om op te lossen en heel veel vijanden om te verslaan. Het spel ondersteunt Cross-buy, dus heb je froma.8 gekocht voor de PlayStation 4, dan kun je gratis de PS Vita-versie downloaden, en andersom.

De game wordt dus op 23 februari als download beschikbaar gesteld, maar ben je iemand die van fysieke exemplaren houdt, dan is dat ook mogelijk. Hier moet je echter wel wat geluk bij hebben, want deze zal alleen bij Limited Run Games te koop worden aangeboden. Zoals de naam van het bedrijf al doet vermoeden, is de oplage zeer beperkt. De fysieke versie van forma.8 zal binnenkort worden toegevoegd aan de webshop, dus houd de website van Limited Run Games goed in de gaten.

Er is ook nog een lanceringstrailer van de game vrijgegeven en deze is hieronder te zien.