Take Two Interactive heeft haar inkomsten bekendgemaakt over het derde financiële kwartaal dat eindigde op 31 december 2016. Deze cijfers geven het nodige inzicht op hoe het bedrijf het doet en wat aandeelhouders kunnen verwachten.

De cijfers die men presenteerde waren verrassend, zo is Mafia III 5 miljoen keer verscheept tegenover de 1.5 miljoen van Civilization VI. Uiteraard houden we er rekening mee dat dit verscheepte aantallen zijn en wat dus is verstuurd naar retailers. Het zijn dus niet daadwerkelijke verkoopcijfers. De digitale exemplaren zijn echter niet meegerekend, dus de verscheepte aantallen kunnen erg dicht in de buurt liggen bij het aantal verkochte exemplaren.

NBA 2K17 heeft het iets beter gedaan dan Mafia III en verscheepte 7 miljoen keer, dat is ongeveer 10 procent meer dan NBA 2K16 rond dezelfde periode in het jaar ervoor. Grand Theft Auto V blijft de grote klapper van Take Two Interactive en is momenteel 75 miljoen keer verscheept, bizarre aantallen voor een game die al zo lang verkrijgbaar is. Het laatste bekende cijfer van Grand Theft Auto V was 70 miljoen, bekendgemaakt tijdens het aflopen van het vorige kwartaal.

GTA V, GTA Online, WWE 2K17, NBA 2K17 en Civilization VI blijven de grootste titels voor het bedrijf, waarbij NBA 2K17 hun best verkopende sportgame is. Inkomsten van digitale content was in het laatste kwartaal 64% hoger dan in het vorige kwartaal, wat aantoont dat gebruikers steeds meer de digitale snelweg kiezen in plaats van een fysiek exemplaar.

Al met al dus een erg succesvol kwartaal voor Take Two Interactive. Wat betreft dit jaar heeft het bedrijf natuurlijk de release van Red Dead Redemption 2 in het vooruitzicht, die ongetwijfeld weer erg goed zal gaan scoren.