PlayStation VR is een fantastisch apparaat voor de PlayStation 4, maar qua software is het sinds de release van de headset wat stilletjes geworden. Tot vandaag, want er komt namelijk een interessante titel uit voor PlayStation VR, namelijk VR Ping Pong!

Deze voxel-style arcade ping pong game is een heus succes op Steam voor de PC en komt nu dus naar de PS4. De game werkt optimaal voor diegene met een PlayStation VR headset en een PlayStation Move controller. Net als destijds met de release van de PS Move voor de PS3 met Sport Champions, is het ook nu weer mogelijk om te ping pongen met de Move controller.

Alhoewel de game er op het eerste gezicht erg arcade uitziet, biedt de titel een precision physics engine. Dit zorgt voor de meest realistische feedback op elke serve die je doet. Er zijn verschillende modi om uit te proberen, waaronder de Wall modus, Hit The Target, Broken Table, Serve en TT Machine (een machine die de bal serveert). Voordat je begint is er nog een oefenmodus, waar je alvast kennis kunt maken met de mogelijkheden en feeling van de game.

Mocht je alles onder de knie hebben, dan kun je een toernooi starten tegen de AI van de game en je skills op de proef stellen. Je kunt de game hier downloaden uit de PlayStation Store voor €14,99.