Update: Bungie heeft inmiddels gereageerd via Eric Osborne, marketing director, die op Twitter ‘Forge of Nope’ zette. Daarmee spreekt Bungie het gerucht tegen, maar iets soortgelijks deed men ook toen Rise of Iron details lekten. Iets wat achteraf wel bleek te kloppen.

Origineel bericht: Veel over Destiny 2 weten we nog niet, behalve dat de game dit jaar zal moeten verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC (Iets wat gisterenavond nogmaals werd bevestigd door Activision tijdens een aandeelhoudersvergadering). Alle informatie die momenteel opduikt moeten we daarom met een korrel zout nemen, aangezien Activision officieel nog niets heeft aangekondigd.

Toch klinkt de eerste informatie die nu is gelekt erg interessant, afkomstig van iemand op Reddit die deze informatie van iemand bij Activision ontvangen heeft. Zo zal Destiny 2 officieel ‘Destiny 2: Forge of Hope’ moeten heten en deze game zal uitkomen tussen 4 en 18 november later dit jaar. Deze game zal op de PlayStation 4 exclusieve content ontvangen, net zoals dat bij het eerste deel het geval was. Maar in tegenstelling tot voorheen zal de content slechts drie maanden exclusief zijn.

Wat de game zelf betreft, deze zou op een nieuwe engine moeten draaien en Bungie is van plan om om de zoveel maanden nieuwe evenementen te organiseren die allemaal een eigen thema hebben. Dit zou vergelijkbaar moeten zijn met wat Blizzard met Overwatch doet. Deze nieuwe engine zou dergelijke updates goed mogelijk moeten maken, waardoor men in staat is om op een meer frequente basis content uit te brengen.

Dan wat betreft het verhaal, Destiny 2 zal zich na The Taken King afspelen wanneer de Cabal de Tower binnenvallen. De Guardians moeten strijden om de Last City te redden. Gedurende het avontuur zullen spelers het verhaal van Queen Mara Sov ontdekken en de intenties achter de Exo-race Stranger. De nieuwe Raid zal zich afspelen in de Tower en Last City, waarbij je het opneemt tegen de leider van de Cabal.

Wat betreft grote uitbreidingen, is Bungie van plan om de eerste grote uitbreiding eind 2018 uit te brengen dat zich focust op de Kabr, Praedyth en de Vex. Verder zou men van plan zijn om ieder kwartaal nieuwe updates uit te rollen, vergelijkbaar met de update die in april 2016 uitkwam.

Wat het slechte nieuws betreft, als we de bron mogen geloven, zullen bestaande Destiny personages niet over te brengen zijn naar Destiny 2. In ruil daarvoor zal de sequel wel een meer uitgebreid character creation systeem bevatten, met alternatieve opties zoals tattoo’s en meer.

Nogmaals, dit alles is op basis van een anonieme poster op Reddit, dus neem het vooral met een flinke berg zout. Activision zal ongetwijfeld naarmate de E3 dichterbij komt, meer over de game bekendmaken.