Eerder deze week kon je meer lezen over twee van de machines uit Horizon: Zero Dawn, namelijk Thunderjaw en Snapmaw. Dit was natuurlijk slechts het topje van de ijsberg, want de game kent veel meer machines dan alleen die twee.

Zodoende zijn er weer twee machines van een trailer en meer details voorzien. Dat zijn deze keer de Stormbird en Behemoth. Hieronder specificaties, wat toelichting en natuurlijk een trailer, zodat je ook deze machines beter leert kennen.

Stormbird

Een machine die naar grote hoogten kan vliegen en daarmee in zekere zin veilig is van de machines op aarde. Daarmee is het echter geen lieverdje, want deze kan met hoge snelheid omlaag vliegen om zo zijn prooi te pakken te krijgen dan wel aan te vallen. Overigens is deze machine niet per se alleen sterk in de lucht, het beschikt namelijk ook over een variatie van aanvallen die het op de grond kan doen, zoals slaan met z’n vleugels of je te grazen nemen met z’n klauwen.

Type: Combat
Habitat: All Terrain – Open Areas
Challenge Level: 27
Combat Weaponry: Shock Blast, Shock Burst, Thunder Bomb Run & Hurricane Blast
Combat Melee: Break Smash, Thunder Rush, Jumping Claw Slash & Tail Lash
Vulnerabilites: Removing Engines
Tactics: Destroy Lightning Gun

Behemoth


Deze machine is primair bedoeld voor het transporteren van items die het gemakkelijk kan verplaatsen door middel van anti-zwaartekracht technologie. Tot zover het vriendelijke en nuttige aspect van deze machine, want als het in gevaar is zal de machine zijn anti-zwaartekracht technologie inzetten om je aan te vallen. Ook kan de Behemoth zijn boren gebruiken om je aan te vallen, wat erg gevaarlijk kan zijn.

Type: Transport
Habitat: All Terrain
Challenge Level: 25
Combat Weaponry: Gravity Boulder Throw & Grinding Shrapnel Blast
Combat Melee: Charge Attack, Quake Smash & Charging Quake Smash
Special Ability: Gravity Purge
Vulnerabilities: Gravity Generators & Cryo Canisters to freeze it
Tactics: Shoot hinges to remove cargo container

Het is even afwachten of Guerrilla Games nog meer machines van meer informatie gaat voorzien, maar mocht dat het geval zijn dan komen we daar de komende dagen uiteraard op terug.