Iedereen weet inmiddels wel dat firmware 4.50 de mogelijkheid biedt om een externe harde schijf op de PlayStation 4 aan te sluiten. Ook is het bekend dat dit beperkt wordt tot één harde schijf, dus mocht je een schijf speciaal hiervoor willen aanschaffen, zorg dan dat je een flink grote schijf neemt. Dan kan je immers een lange tijd vooruit.

Een andere handigheid die nu aan het licht is gekomen, is de mogelijkheid om deze externe harde schijf op verschillende PlayStation 4’s te gebruiken, mits jouw account ook op deze consoles staat. Hierdoor kan je gemakkelijk veel games meenemen naar je vrienden, want dan volstaat enkel even je PSN account instellen op de desbetreffende PlayStation 4.

Je zult dus niet geconfronteerd worden met de noodzaak om de harde schijf te formatteren, ook al hang je deze aan een andere PS4. Wel kan je tegen een paar kleine andere dingen aanlopen. Stel er staat een game op jouw schijf, die ook op de interne harde schijf van de andere console staat, dan zal de PS4 vragen welke van de twee hij moet deleten. Dat zal anders met elkaar conflicteren.

Verder is het niet mogelijk om de mappenindeling van de ene console naar de andere te kopiëren middels een externe schijf. Wel blijft de structuur op de schijf in orde als je deze aansluit op een andere PS4.

Niet geheel onbelangrijk, je moet goed opletten als je de harde schijf los wilt halen. Zomaar eruit trekken is geen goed idee, volg namelijk de volgende stappen: Houd de PS knop ingedrukt > Ga naar apparaten > Kies voor ‘Stop gebruik uitgebreid geheugen’, zodat je nadien de schijf veilig kunt loshalen.