Prey zal in mei verschijnen voor onder andere de PlayStation 4 en recent mochten we met de game aan de slag. Onze bevindingen met deze titel kan je hier lezen, want gisteren publiceerden we onze hands-on. Dit was op basis van het eerste uur van de game, maar hoe lang duurt het nu precies om de gehele game uit te spelen?

Dat vroeg de website Twinfinite aan Ricardo Bare, de lead game designer van Prey, die vertelde dat de game tussen de 16 en 22 uur duurt wat een beetje afhankelijk is van de speelstijl. De playtesters hadden tot zover gemiddeld rond de 20 uur nodig, wat een nette speelduur is als je het ons vraagt.

Om de herspeelbaarheid nog wat interessanter te maken, zal Prey beschikken over verschillende eindes. Gedurende de game zul je een aantal grote keuzes maken rondom het ruimteschip en de aanwezige mensen, wat vervolgens invloed zal hebben op het verhaal

“You’re gonna be making some pretty big decisions about the space station and the people aboard the space station. But then within those main branches, there are tons of permutations, and a lot of it has to do with what you did and how you treated survivors that you encounter.”