Na de gesloten beta van onlangs zal Ubisoft ook een open beta organiseren voor Ghost Recon: Wildlands. Deze open beta zal plaatsvinden van 23 tot en met 27 februari 2017 en deze is voor iedereen toegankelijk. Om alvast voorbereid te zijn, kan je de open beta vanaf maandag 20 februari pre-loaden vanuit de PlayStation Store.

Om het spelen van de beta extra de moeite waard te maken, krijgen alle spelers van de open beta die nadien de game aanschaffen en spelen voor 31 maart 2017, een extra missie. Dit is de ‘Unidad Conspiracy’ missie en hierin ontketenen spelers een oorlog tussen de Unidad, een lokale corrupte militaire groepering, en het Santa Blanca kartel.

De open beta van Ghost Recon: Wildlands geeft spelers toegang tot 2 van de 21 beschikbare provincies in de game.

  • Itacua: de bloeiende, bergachtige beginprovincie van de game. De grip van het kartel is hier iets losser en de omstandigheden zijn ideaal om je sniper skills te perfectioneren. Kortom: een ideale kennismaking met de Wildlands.
  • Montuyoc: deze provincie ligt in het sneeuwachtige Altiplano en is aanzienlijk uitdagender. Spelers die de bazen in Itacua hebben omgelegd, krijgen extra XP en meer vaardigheidspunten, zodat ze klaar zijn om dit gevaarlijke gebied vol Santa Blanca trainingscentra te betreden. Natuurlijk kunnen spelers ook meteen naar Montuyoc reizen om deze uitdaging aan te gaan. Op eigen risico uiteraard.

Je kunt in de beta aan de slag met maximaal vier man in coöp of in de singleplayer. Men krijgt de beschikbaarheid over verschillende voertuigen, wapens, tactisch materiaal en meer.