Sony heeft door de jaren heen inmiddels al aardig wat verschillende consoles en handhelds uitgebreid en één hiervan viert binnenkort alweer z’n vijfde verjaardag. We hebben het hier natuurlijk over de PlayStation Vita die op 23 februari vijf jaar oud zal worden.

Deze handheld heeft het hier in het Westen sinds de release en zeker de afgelopen paar jaar vrij matig gedaan, maar in thuisland Japan is dat zeker een ander verhaal. Daar heeft deze handheld de afgelopen jaren de nodige successen gevierd. Al met al is de aanstaande vijfde verjaardag van de PS Vita daarom een mooi moment om de handheld hier nog eens in de spotlights te zetten.

Nu we dus vijf jaar verder zijn, zijn wij wel benieuwd naar wat jouw mening is over deze handheld. Heb je hem zelf ook in bezit (gehad) en maak je er nog steeds gebruik van of juist helemaal niet? Welke games vond je tof of welke games speel je nog steeds? Heb je de PS Vita inmiddels vervangen voor je smartphone om games op te spelen wanneer je op reis bent? Of is het nog steeds je trouwe reismaatje? Had Sony het beter kunnen doen met de handheld om er een groter succes van te maken of kan je de vele indies wel waarderen?

Je merkt het al, het is een veelzijdig onderwerp wat je van verschillende kanten kunt belichten en waar dus best een hoop over te vertellen valt. Wij zijn erg benieuwd naar jouw mening over en de ervaring met de handheld. Laat het hieronder weten en discussieer er lekker op los!