Eén van de leukere exclusieve Xbox One games is Sunset Overdrive van Insomniac Games. In deze game speel je in een post-apocalyptische wereld in een verlaten stad waar alleen maar gemuteerde wezens rondlopen nadat ze iets teveel energiedrank hebben gedronken. Het resultaat is een knotsgekke en vooral zeer vermakelijke game.

Nu hebben we die titel nooit op de PlayStation 4 kunnen ervaren – wat best jammer is – maar dat is voor vervolgdelen niet uitgesloten. Game Informer vroeg aan Ted Price van Insomniac Games waarom er geen beweging is rondom een sequel, hierop antwoordde Price dat dat aan Microsoft gevraagd moet worden.

Hier voegde hij aan toe dat Insomniac overigens de eigenaar van het IP is en dat er een mogelijkheid is dat er een vervolg komt. Hierbij ligt de weg open voor een multiplatform release, aangezien Insomniac zelf kan bepalen op welk platform ze de game uitbrengen.

“We are passionate about that franchise, and we own it, so you may see more Sunset in the future from us. No promises, and no timeline to speak of, but it is something that represents our willingness to create unexpected experiences.”

Met of zonder ondersteuning van Microsoft, Sunset Overdrive zal terugkomen zo tekent Game Informer op. Laten we hopen dat Insomniac het vervolg wel naar de PlayStation 4 brengt, want het gemis van het origineel is erg jammer. Hoewel, als je een Xbox One hebt, schaf deze game zeker aan, het is de moeite waard.