Woensdag ligt Horizon: Zero Dawn in de winkels en de afgelopen week heb je veel over de game kunnen lezen. Zo ging onze review een week terug al online, daarnaast verschenen er nog diverse trailers. Ook de launch trailer is inmiddels live en we spraken nog met Lambert Wolterbeek Muller over de game, waarvan je hier de special kan vinden.

We dachten dat de launch trailer het absolute hoogtepunt was in aanloop naar de release, maar in de tussentijd zijn er weer twee nieuwe video’s uitgebracht. De eerste video gaat over het crafting systeem dat je in de game treft. Deze bestaat uit twee lagen, zo is er een systeem waarmee je on the fly nieuwe items kunt craften. Ook is er een systeem in het menu dat nog wat meer diepgang aan het geheel geeft.

De tweede video gaat over de vrijheid die je in de wereld hebt. Er zullen zeker uitdagingen zijn, maar men beperkt je nooit in wat je wel of niet kan doen, het is alleen dat iets in het begin moeilijker kan zijn. Daarnaast is de gehele open wereld volledig naadloos, waardoor je geen laadtijden zult treffen.

Er is nog een video vrijgegeven en deze draait om de skills en mogelijkheden van Aloy.